Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sjećate s ove fotke?

Čovjeku sa slavne fotografije sinovi danas ljubimci Guardiole i Enriquea

Bivši brazilski reprezentativac Mazinho večeras će navijati za oba kluba.

Thiago Alcantara vjerojatno će zaigrati u prvom sastavu Bayerna protiv Barcelone, dok će njegov mlađi brat Rafinha biti na klupi Barcelone. Ponosni otac zove se Iomar do Nascimento, poznatiji kao Mazinho.

Dva fenomenalna mlada nogometaša Bayerna i Barcelone naslijedila su očeve gene. Mazinho je bio defenzivni vezni igrač onog Brazila koji je u SAD-u 1994. godine postao svjetski prvak. Ako se sjećate one legendarne proslave pogotka Bebeta s njihanjem bebe, slaveći i rođenje djeteta. Uz Romarija je legendarnu fotografiju trojca upotpunio upravo Mazinho.

Igrao je dugo u Španjolskoj, najviše za Celtu iz Viga čak četiri godine, dok je dvije proveo u Valenciji i jednu u Elcheu.

Mazinho je napravio sjajnu stvar i doveo svoju dečke u Barcelonu. Stariji Thiago je s 14 stigao u La Masiju, no pored čudesnih veznjaka Inieste, Xavija, Busquetsa i Fabregasa nikako nije mogao izboriti standardno mjesto. Bio je predodređen za nasljednika Xavija, ali nije imao strpljenja te je prihvatio Guardiolin poziv u Bayern. Upravo je on, uz Davida Alabu, ljubimac katalonskog trenera.

''Guardiola je uvijek imao puno povjerenja u mene, a i ja u njega. Da je on ostao na Camp Nou i ja bi vjerojatno još uvijek bio u Barceloni. No, to je prošlost i nema koristi razmišljati o tome, jer to mi sigurno neće pomoći u budućnosti. Sretan sam što sam u Bayernu i što imam priliku ponovno raditi s njime", izjavio je Thiago Alcantara.

Rafinha nova nada Barce

Rafinha je pak ljubimac Luisa Enriquea koji ga je vodio u Celti prošle sezone. Kada je preuzeo klupu Barce vratio je Rafinhu s posudbe. U klubu je od svoje 13 godine i polako ulazi u rotaciju u ovoj superjakoj momčadi. Ove je sezone upisao već 32 nastupa i sigurno je budućnost kluba. Naravno, ako bude imao više strpljenja od starijeg brata.

Thiago je rođen u Italiji, a Rafinha u Brazilu. No, stariji se odlučio nastupati za Španjolsku jer je od 2007. prošao sve selekcije te reprezentacije. Rafinha je slično krenuo, ali je ipak Brazil bio njegov posljednji odabir. No, još nije debitirao u A momčadi niti jedne reprezentacije.

Uoči večerašnje utakmice upitali su Mazinha za koga će navijati. Rekao je kako će nositi dres oba kluba, po jedan svako poluvrijeme. Ovaj otac ima slatke brige, jedan sin u Barci, drugi u Bayernu, nije loše…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider