Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

To se već zove 'kompleks Dinama': Riječani postaju 'zečevi', a Kramarić zablokira

Dinamo je još jednom pokazao da je neosporni vladar hrvatskog nogometa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrima u domaćoj ligi ipak nema ravnih. Nije to ni Rijeka koja očito još nije zrela za rušenje Dinamove dominacije HNL-om.

Dinamo potopio Rijeku i pobjegao na sedam bodova!

Kada Rijeka nije sposobna nešto više napraviti na Maksimiru u trenutku kada je Dinamo formom i još više atmosferom u i oko kluba na 'klocnama', kako će kada se Modri malo poslože i priberu nakon zimske stanke?

Sedam bodova razlike Dinamo će teško prosuti. To je teško ostvariva misija, jer ako Dinamo i kiksa tri-četiri utakmice, Rijeka mora do kraja sve pobijediti, a to je jako, jako teško, gotovo pa nemoguće.
Riječani su se još jednom na gostovanju pokazali 'zečevima'. Na Kantridi su goropadni i euforični, ali čim je napuste nekako su bojažljivi i sramežljivi, barem kada je riječ o jačim utakmicama.

Rijeka u eri Matjaža Keka još nije pobijedila Dinamo u ligaškim utakmicama - sedam utakmica, četiri poraza i tri remija. Doista katastrofalna statistika. Rijeka teško ili nikako pobjeđuje i na Poljudu, a činjenica je da i u Europskoj ligi ima puno slabije rezultate u gostima nego na svojem stadionu. Za snažniji iskorak i ozbiljnu bitku s Dinamom za naslov prvaka, Rijeka mora popraviti međusobni skor s Modrima, ali i općenito igru u gostima.

Da, moglo je sve biti drugačije da je Andrej Kramarić zabio onu šansu kada je sam izašao pred Eduarda kod 0:0, ali nije. Prečesto se događa Riječanima da u gostima promašuju ono što na Kantridi redovito zabijaju.

Očito je da Rijeka ima kompleks Dinama i Maksimira, gdje rijetko zabija, ali ni u Europskoj ligi se u gostima nije nadavala golova. Čudno je to s obzirom na doista dobru igru i realizaciju na Kantridi.

Kramarić kao da ima neku blokadu kada s druge strane vidi modre dresove. Možda mu je još uvijek malo čudno igrati protiv Dinama.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider