Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Glavna zvijezda 'mercata'

To će biti daleko najveća drama godine: Srušit će Zidanea i Ronalda!

Mlada zvijezda Juventusa Paul Pogba na radaru je najvećih europskih klubova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako trenutačno stvari stoje, Paul Pogba bit će glavna zvijezda ljetnog prijelaznog roka. Kada se pogleda tko je sve zainteresiran za veznjaka Juventusa, može se očekivati prava dama oko transfera mladog Francuza. Gotovo da nema velikog europskog kluba koji ga ne bi želio vidjeti u svojim redovima. Nema sumnje da će Juventus licitirati i čekati najpovoljniju ponudu. Tko bi se najviše mogao isprsiti? Pet je glavnih kandidata: Barcelona, Real Madrid, Manchester United, PSG i Manchester City.

Katalonski mediji raspisali su se kako bi Pogba mogao biti predizborni adut Josepa Marije Bartomeua u utrci za novi mandat predsjednika Barcelone. Pogbin menadžer Mino Raiola u intervjuu za talijanski Tuttosport ostavio je otvorena vrata za Katalonce.
„Barca bi mogla biti dobra solucija“, izjavio je Raiola koji zastupa i Zlatana Ibrahimovića, a zna se da švedski napadač hrvatskobosanskih korijena nema pretjerano dobra iskustva s Barcelonom.
„Ne osvrćem se u prošlost, gledam prema naprijed i kako da premostim probleme. Vidjet ćemo hoću li moći reći i ja sam Katalonac“, znakovito je utvrdio Raiola, no u maniri spretnog trgovca iz Salerna, odmah je iskoristio priliku naznačiti kako se za njegova klijenta živo zanima i Barcin arhi-rival Real Madrid.

Na Santiago Bernabeuu se nadaju da bi u tom kontekstu odlučujuću ulogu mogao odigrati Zinedine Zidane, Pogbin sunarodnjak i mogući nasljednik Carla Ancelottija na klupi Real Madrida. Ako ponude budu tu negdje, pretpostavlja se da bi Zidaneov savjet mogao biti odlučujući. No, Real će morati pratiti Barcelonu.
„Htjeli smo ući u posao s Realom prije godinu i pol, ali mi se nije svidio njihov stav. Juventus je tražio 50 milijuna eura, a Madriđani su odgovorili da je to smiješan zahtjev“, otkrio je Raiola.

Nije rekao ali lako se iščitava što je mislio reći, sada se nitko ne smije, a cifra će biti još znatno paprenija. U ovom trenutku Real bi u trku iskeširao 50 milijuna, no na taj iznos ovaj put bi se Torinezi samo nasmijali. S obzirom da se radi o iznimnom talentu i mladom nogometašu koji će tek 15. ožujka napuniti 22 godine, a da se već sada može smatrati prilično iskusnim, ne čudi toliki interes velikana.

Kada licitacija dođe do vrhunca, vjerojatno u posljednjim danima prijelaznog roka, lako je moguće da probije i stotinu milijuna eura. Godine 2001. Juventus je prodao Zidanea Realu za tada rekordnih 75 milijuna eura. To je još uvijek rekordni izlazni Juventusov transfer. Talijanski mediji su spekuliraju kako je gotovo sigurno da će Pogba srušiti Zidaneov, a vrlo vjerojatno i svjetski rekord Cristiana Ronalda koji je 2009. za 94 milijuna eura prešao iz Manchester Uniteda u Real.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider