Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dugo su imali informaciju

Tko nakon Huljaja? Jedna stvar sugerira da Hajduk već zna njegova nasljednika

Potpuno iznenađujuće, s Poljuda je jučer stigla vijest o odlasku Jasmina Huljaja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kad na redakcijski e-mail 45 minuta prije početka konferencije za medije stigne obavijest da će se ona održati, onda to u pravilu znači samo jedno - da je riječ o nenadanom događaju.

Iznimka nije bio ni jučerašnji događaj u Hajduku, kada je potvrđen skorašnji odlazak Jasmina Huljaja s mjesta predsjednika Uprave.

Ta vijest zatekla je ne samo navijače Hajduka već i cjelokupnu nogometnu javnost, jer Huljaj je ljetos stigao na Poljud i u svojim prvim izjavama pričao naširoko o dugoročnosti i kontinuitetu.

Razlozi legitimni, ali...

Sedam mjeseci kasnije, Huljaj odlazi uz obrazloženje kako se želi vratiti u farmaceutski biznis (iz kojeg je i došao u Hajduk) i biti bliže obitelji (supruga i djeca su mu ostali živjeti u Rijeci nakon što se on preselio u Split).

Ta njegova želja, kao i razlozi, legitimni su i razumljivi. Međutim, postavlja se pitanje zbog čega je onda uopće dolazio u Hajduk.

Kao čovjek s dugogodišnjim iskustvom na upravljačkim poslovima u farmaciji, zasigurno je znao da ga na Poljudu čeka posao s kudikamo više obveza i stresa, bez klasičnog radnog vremena. Huljaj je imao gomilu stvari koje je trebalo riješiti, nerijetko je u klubu ostajao raditi do kasnih večernjih sati i očito je da ga je takav tempo potrošio.

Poslije svega što smo čuli na konferenciji za medije, ostao je dojam da je Huljaj došao u Hajduk s mišlju "idem probati pa ću vidjeti što i kako", što baš i nije obrazac ponašanja ozbiljnih poslovnih ljudi.

Kako god, Huljaj će uskoro postati prošlost Hajduka (ostaje na funkciji do kraja ožujka, nakon čega će kormilo preuzeti njegov nasljednik), a ime novog predsjednika trebalo bi biti poznato relativno brzo.

Natječaj od samo tjedan dana

Predsjednik Nadzornog odbora Benjamin Perasović najavio je da će danas biti raspisan natječaj i da će trajati samo tjedan dana.

Proces izbora predsjednika Hajduka u dosadašnjim je situacijama znao trajati tjednima, ponekad se protegnuti i na dva mjeseca (primjerice od trenutka kad je raspisan prošli natječaj pa dok nije izabran Huljaj), pa je ovako kratak rok za prijavu prilično neuobičajen.

Da budemo konkretni, to što kandidati imaju samo tjedan dana da prikupe svu potrebnu dokumentaciju kako bi zadovoljili uvjete natječaja navodi nas na zaključak da su članovi Nadzornog odbora već obavili neke razgovore s ljudima koji će se prijaviti na natječaj.

Tim više što im je Huljaj, kako su sami otkrili, još 5. siječnja na sjednici rekao kako ima namjeru uskoro otići...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider