Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko je tu lud:

Marković demantirao preseljenje iz Čateža

Nakon što je prije točno deset dana na press konferenciji HNS-a Ivan Brleković najavio povlačenje hrvatske reprezentacije iz baze u Čatežu, predsjednik Marković to je demantirao najavivši ostanak u Sloveniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije svega deset dana službeni stav HNS-a o bazi u Čatežu zvučao je ovako: 

'Igrači i stručni stožer nemaju prigovora na smještaj i gostoprimstvo, no igralište više nije na onoj razini koju zahtijevaju potrebe hrvatske reprezentacije. Također, igrači na granici moraju izlaziti iz autobusa i gubiti vrijeme' rekao je tada Brleković te naveo još jednu stvar kao razlog napuštanja Slovenije: 

'Svaki igrač prolazi kroz jednu psihološku dramu pred važnu utakmicu i ne vidimo potrebe da ih se kontrololira. Slovenci bi po tom pitanju trebali biti fleksibilniji', rekao je Brleković. 

>> Hrvatska reprezentacija napušta Čatež!

To je bilo malo nespretno i pogrešno predstavljeno

No danas je u Vjesniku Vlatko Marković sve demantirao sljedećim riječima:

'To je bilo malo nespretno i pogrešno predstavljeno. Ništa nije definitivno odlučeno. Dok ne steknemo adekvatne uvjete u domovini za pripreme reprezentacije, dakle dok se ne završi kamp u Tuhelju, ostat ćemo u Čateškim toplicama.'

Adekvatni uvjeti u domovini steći će se, po Markovićevim riječima, za oko godinu i pol kada bi trebao biti gotov centar u Tuhelju. No mnogi smatraju kako to nije realni vremenski rok za završenje nacionalne nogometne baze, pa bi se naši reprezentativci za utakmice mogli nastaviti pripremati još nekoliko godina na starom mjestu – u Sloveniji.

Izgleda da su se u HNS-u ipak malo zaletjeli objavivši 'povlačenje iz Slovenije'. Bili su to dani opće euforije izazvane slovenskom blokadom pregovora s EU, a naši su nogometni čelnici usprkos svoj volji i trudu ipak pali na onom planu od kojeg su tada htjeli pobjeći – političkom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider