Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Treba li im netko bolji?

Tko će zamijeniti Pedra? Barca ima plan A, ali i dva 'plana B'

Odlaskom Pedra u Chelsea dodatno je oslabljena klupa Barcelone koja se može početi popunjavati tek na zimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pedro više nije želio čekati priliku s klupe i njegov je odlazak iz Barcelone bio logičan. Već u prvoj utakmici za Chelsea (gol i asistencija) pokazao je kako može igrati u najvećim klubovima, a ne samo u Barci u kojoj ionako pored Messija, Neymara i Suareza za njega nema mjesta.

Barcina klupa tako je dodatno oslabljena. Luis Enrique muku muči koga staviti na desnog beka nakon što su se ozlijedili i Dani Alves i Douglas i Adriano. Tamo će morati poslati Sergi Roberta, veznjaka koji je mnoge oduševio odigravši beka na vrućem gostovanju u Bilbau prošlog vikenda.

A kome je mjesto otvorio odlazak Pedra? Rafinha je već u prvom planu jer mijenja Neymara, a tu još Munir i Sandro Ramirez kao napadačke opcije. Ovaj potonji je također s Kanarskog otočja (Las Palmas), baš kao i Pedro (Tenerife), ali da li će biti i njegov nasljednik, još ćemo vidjeti.

Munir i Sandro su Barcin plan A. To su nove nade La Masije koje bi trebale zabljesnuti u napadu. Naravno, čekat će priliku s klupe i ulaziti po potrebi. Veću bi minutažu mogli dobiti jedino ako dođe do ozljede glavnih zvijezda. No, što ako se Munir i Sandro ne pokažu dostojnim zamjenama? Katalonski dnevnik Sport donosi dva imena koji su, kako tvrde, Barcin plan B.

Ako ne prorade klinci...

Prvi je Nolito, čovjek kojeg Luis Enrique jako dobro poznaje. Vodio ga je u Barceloni B, pa kasnije u Celti. Ovaj Andalužanin ima već 28 godina, a 2011. je odbio produžiti s Barcom i otišao u Benficu. Nije to bila baš bajna epizoda pa je nakon posudbe prešao u Celtu iz Viga gdje pruža vrlo dobre igre.

Nolito je već javno dao do znanja kako bi se volio vratiti u Barcelonu, ali pored njegova imena stoji jedan problem, odštetna klauzula u visini od čak 18 milijuna eura. U Barci vole igrače koji su prošli njihovu 'filozofiju', ali sumnjamo da bi za njega iskeširali na zimu baš toliki novac.

Drugi dio plana B je, kako ga naziva Sport, novi Ševčenko. Riječ je o napadaču kijevskog Dinama Andriju Jarmolenku. Ovaj 25-godišnji napadač ima već dosta iskustva i odlične igre iza sebe, no mnogi su vjerojatno, pročitavši njegovo ime pored Barcinog, iznad glave dobili jedan mali upitnik.

Ipak, radi se tek o nagađanjima za siječanj kada Barcelona može registrirati nove nogometaše. Arda Turan i Aleix Vidal čekaju novu godinu kao nikada do sada, a hoće li im se još tko pridružiti ili će klub promovirati neke nove zvijezde iz vlastite proizvodnje, saznat ćemo tijekom jeseni.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider