Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ancelotti u problemima

Tko će zamijeniti Modrića i Balea? Dvije postave Reala za okršaj Atleticom!

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti nemirno spava pred gradski derbi s Atleticom u Ligi prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talijan ima četiri dana da razmisli o postavi i taktici Reala u utakmici koja bi mogla odrediti njegovu budućnost. U najvažniji dio sezone Real ulazi bez Luke Modrić koji se ozlijedio i neće ga biti na travnjaku oko šest tjedana, dok će se o težini ozljede Garetha Balea više znati tek u ponedjeljak, ali sigurno je da će i on propustiti uzvratni dvoboj četvrtfinala Lige prvaka s Atleticom, koji se igra u srijedu na Santiago Bernabeuu.

U ne odveć zahtjevnoj ligaškoj utakmici s Malagom, baš u krucijalnom trenutku, pred veliki gradski derbi, Modrić je ozlijedio medijalni kolateralni ligament desnog koljena, a Bale lisni mišić lijeve noge.

Budući da se radi o dvojici vrlo važnih igrača Reala, jasno je zbog čega su talijanskog stručnjaka istog trenutka pogodile jake glavobolje. Koliko Modrić znači Realu najbolje se moglo vidjeti u dijelu sezone kada je tri mjeseca izbivao s terena zbog ozljede natkoljeničnog mišića.

Nije malo onih koji smatraju da Ancelotti snosi dobar dio krivice što se Modrić ponovno ozlijedio. Pitaju se je li Modrić baš morao igrati utakmicu protiv Malage ili ga je Talijan mogao odmoriti za puno važniju utakmicu s Atleticom?

Budući da nisu objavljene službene procjene Realovih liječnika, teško je reći je li Modrić dosegao fizički optimum da bi nakon dugotrajnog izbivanja s terena bio u stanju igrati gotovo svaku utakmicu.
Neki misli da nije, drugi su opet mišljenja kako je teško prihvatiti da bi jedan tako veliki klub kao što je Real i jedan tako cijenjeni stručnjak kao što je Ancelotti napravio takvu pogrešku i forsirao igrača koji nije spreman za najveće napore.

Činjenica jest da su neki liječnici pri hrvatskoj reprezentaciji upozoravali da Real ide prebrzo s uključivanjem Modrića u puni pogon. Kada igrač tako dugo izbiva s terena, vrlo je osjetljiv proces povratka u punu formu. Kod takvih slučajeve doziranje minutaže mora biti pomno iskalkulirano kako ne bi došlo do nove ozljede. I opet ništa ne jamči da će sve proteći glatko, to nitko ne može sa sigurnošću predvidjeti. Teško je reći je li riječ samo o nesretnom slučaju ili nedovoljno oporavljena Modrićeva muskulatura nije mogla izdržati napore u vezanim utakmicama, ali pokazalo se da je bojazan liječnika hrvatske reprezentacija bila opravdana.

Kako god, Ancelotti mora sada razmisliti o alternacijama. Pitanje svih pitanja je tko će zamijeniti Modrića i Balea, koju će taktiku izabrati Ancelotti odnosno u kojoj će formaciji Real dočekati Atletico na Bernabeuu.

Ancelotti kalkulira s pet imena: Jese, Chicharito, Illarra, Khedira i Lucas. Kako je „BBC trio“ razbijen izostankom Balea, Ancelotti će možda mijenjati sustav igre odnosno preći će s 4-2-3-1 na 4-4-2. Dodatni problem radi mu i suspenzija Marcela koga će na lijevoj strani najvjerojatnije zamijeniti Fabio Coentrao.

Ako se Ancelotti odluči za sustav 4-4-2, Marca predviđa da će Modrića najvjerojatnije zamijeniti Illarramendi, a ako ostane na 4-3-3, Bale će najvjerojatnije zamijeniti Jese ili Chicarito. Marca daje prednost Jeseu.

Dakle, nameću se dvije postave Reala, u sustavu 4-4-2: Casillas Carvajal, Ramos, Varane (Pepe), Coentrao – James, Illara (Khedira), Kroos, Isco – Bezema, Ronaldo, a sustavu 4-3-3: Casillas Carvajal, Ramos, Varane (Pepe), Coentrao – James, Kroos, Isco – Jese (Chicharito), Benzema, Ronaldo.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider