Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klopp pod pritiskom

Tko će biti prvak Engleske? Legenda Liverpoola teško iskritizirala „Redse“

Što se može zaključiti nakon 15 odigranih kola Premierlige? Tko je najveći favorit za naslov prvaka Engleske?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako pogledamo što se sve izokretalo u prvih 15 kola Premierlige, može se reći da je u engleskoj elitnoj ligi stalna jedino mijena. Jer, još samo do prije tri-četiri kola mnogi su vjerovali kako je Manchester City osjetni favorit, a sada se to dosta promijenilo.

Serijom od devet uzastopnih pobjeda ulogu prvog favorita po procjenama najvećih engleskih kladionica preuzeo je Chelsea. Arsenal je sada na drugom mjestu, City tek na trećem, a Liverpool na četvrtom, što se tiče procjena kladionica tko će biti prvak.

„Chelsea je sigurno jedan od najozbiljnijih kandidata, ali još uvijek nema posebno izraženog favorita“, misli menadžer Arsenala Arsene Wenger.

„Kada pogledate rezultate, zaključak je da nema konzistentne momčadi. Sve je otvoreno i stoga vrlo zanimljivo“, kaže francuski stručnjak.
Arsenal nije okusio gorčinu poraza u posljednjih 14 kola, izgubio je tek jednu utakmicu, na otvorenju sezone od Liverpoola, a u sljedećem kolu gostuje kod Evertona. Koliko će biti potrebno osvojiti bodova za naslov prvaka?

„Ne znam, teško je reći“, kaže Wenger koji se nikada nije libio ovakvih procjena, ali sada je ostao suzdržan.

„Sutra putujemo u Liverpool i razmišljamo jedino o Evertonu. Moramo ići utakmicu po utakmicu, ne možemo ni dvije utakmice unaprijed razmišljati. Svaku sljedeću utakmicu doživljavamo kao da se igra kup sustavom“, zaključio je Wenger.

Hamann "otpisao" Liverpool

Bivši nogometaš Liverpoola Dietmar Hamann kaže da je teško procijeniti tko će biti prvak, ali da je lakše reći tko neće biti prvak, kada se govori o najvećim favoritima.
„Teško mi je to reći, ali čini mi se da su posljednje dvije utakmice pokazale kako Liverpool jako teško može do naslova“, kaže Hamann dodajući da je Jurgen Klopp donio određeni zanos i optimizam na Anfield, ali i da su ostali neki problemi iz prošlosti koji se ne mogu tako lako riješiti.

Liverpool puno zabija, ali puno i prima- To je i razlog zašto prosipa bodove. Hamann misli da Liverpool ne zna pobijediti na „ružan“ način, a zna se da je odlika šampionskih momčadi da pobjeđuju i kada ne igraju dobro.
„Klopp je pod pritiskom, od njega se očekuje da donose trofej ove ili iduće sezone, ali pitanje je može li to napraviti s ovom skupinom igrača?“ pita se njemački veznjak i daje odgovor.

„Liverpool prečesto pada kada stvari ne idu željenim tijekom. Istina, Klopp je doveo neke nove igrače, ali ostalo je puno starih koji do sada nisu bili u stanju donijeti najveće trofeje. Velike momčadi najčešće pronalaze način kako da dođu do pobjede i kada im ne ide sve od ruke, dok osrednjim to najčešće ne uspijeva“, kaže Hamann i ističe:

„Klopp je dosta promijenio mentalni sklop ljudi u i oko kluba, ali kolaps koji se dogodio protiv Bournemoutha nije izoliran slučaj. To se događalo i ranijih godina i nije ništa novo. Uz sav respekt prema Bournemouthu, ako protiv takvog protivnika niste u stanju zadržati prednost od dva gola razlike nekoliko minuta prije kraja, što očekivati protiv najjačih momčadi?“

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider