Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Je li to sad to?

VIDEO Vermaelen u Barceloni: 'Osjećam se počašćeno'

Thomas Vermaelen novi je igrač Barcelone, potvrdio je katalonski klub u subotu navečer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako to Luis Enrique nakon visoke pobjede protiv Helsinkija nije htio potvrditi, klub je nedugo nakon utakmice objavio kako su potpisali petogodišnji uggovor s Thomasom Vermaelenom. Nema službene cifre, no mediji nagađaju kako se radi o odšteti od 15 milijuna funti ili 18.8 milijuna eura.

Nakon pet godina belgijski branič napustio je Arsenal u kojem je nosio i kapetansku traku, pa je tako nakon Cesca Fabregasa još jedan kapetan Topnika stigao u Barcelonu. Vermaelen nije imao dobru prošlu sezonu. Nastupio je u 21 utakmici, a zbog ozljeda je izgubio mjesto u obrani koju su odlično prošle godine držali Laurent Koscielny i Per Mertesacker.

''Igrat ću s najboljima na svijetu, osjećam se počašćeno. Vrlo sam sretan što ću igrati za ovaj sjajan klub. Mnogi sanjaju da zaigraju ovdje, a ja sad to mogu činiti. Pritisak? Pa i u Arsenalu se mora pobijediti svaka utakmica'', rekao je Belgijanac novinarima.

Barcelona nije imala previše izbora na tržištu. Marquinhosa PSG-a nije htio pustiti za manje do 45 milijuna eura, a to je bilo previše za Katalonce. Francuz Jeremy Mathieu stigao je iz Valencije, ali su mnogi ostali razočarani nedovoljno atraktivnim pojačanjem za oslabljenu obranu.

Vermaelen bi trebao popuniti rupe zajedno s Piqueom, dok će Mathieu i Bartra biti solidne zamjene. No, Luis Enrique možda zaigra i s trojicom u obrani pa bude mjesta za još jednog stopera.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider