Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mrze to činiti, ali...

Težak udarac za srpski nogomet: 'Ne potpisujte za srpske klubove'

Svjetski sindikat nogometaša (FIFPro) upozorio je u srijedu svoje članove da 'ne potpisuju za srpske klubove, zbog rizika da ne budu plaćeni', objavila je u srijedu agencija Reuters.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

FIFPro i srpska igračka udruga nogometnih profesionalaca 'Nezavisnost' (SPFN) upozorili su svoje članove da osam od 16 klubova Prve srpske lige imaju blokirane bankovne račune te ne mogu isplaćivati plaće nogometašima ni zaposlenicima.

"Mrzimo to činiti, no naša je zadaća štiti igrače", izjavio je glavni tajnik FIFProa Theo van Seggelen u priopćenju dodajući da se "igrači koji mjesecima nisu plaćeni nalaze u ozbiljnim financijskim poteškoćama, a da su klubovi na rubu bankrota".

"Trenutačno stanje je alarmantno. U Srbiji je oko 500 nogometnih profesionalaca. Ne bismo bili iznenađeni da neki klubovi odu stečaj u skoroj budućnosti", izjavio je Mirko Poledica, predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša 'Nezavisnost'.

Uz sve to, FIFPro ima saznanja da je navijačima Radničkog iz Kragujevca bio dopušten ulazak u svlačionicu, gdje su prijetili igračima koji su zbog neisplaćenih plaća za tri mjeseca odlučili krenuti u štrajk.

"Jedan od najiskusnijih igrača Vuk Sotirović ustao je u obranu mlađih kolega i pritom bio udaren u lice, a njegovi su suigrači spriječili da dođe do ozbiljnijeg incidenta", stoji u priopćenju FIFPro-a.

Nogometni savez Srbije i vodstvo lige osudili su incident pismenim putem, ali protiv kluba nije pokrenut disciplinski postupak, što je predsjednik igračkog sindikata Mirko Poledica ocijenio "vrlo razočaravajućim". Na sljedećoj domaćoj utakmici navijači Radničkog istaknuli su uvredljive i prijeteće transparente upućene igračima, a sedmorica nogometaša sljedeći su dan napustili klub iz Kragujevca.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider