Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kobna prijateljska utakmica

VIDEO Težak udarac za minhenski Bayern u završnici sezone

Iako je danas 1. travanj, minhenskom nogometnom divu Bayernu zasigurno nije do smijeha nakon što je dobio izvještaj od svog liječnika Hans-Wilhelma Müller-Wohlfahrta...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

David Alaba bit će aut do kraja ove sezone zbog teže ozljede ligamenata lijevog koljena. Ljubimac trenera Pepa Guardiole ozlijedio se na prijateljskoj utakmici Austrije i Bosne i Hercegovine, kada je na njegovo koljeno nespretno pao Ermin Bičakčić.

"Jako sam tužan. No moram gledati širu sliku. Pokušat ću se vratiti prije kraja sezone i naporno ću na tome raditi", rekao je Abala za Bayernovu internetsku stranicu.

Koliko je Alaba bitan u momčadi Pepa Guardiole govori podatak da kada je zdrav, onda uvijek igra svih 90 minuta. Prema prvim informacijama iz njemačkih medija Alaba će izbivati najmanje 7 tjedana.

Ovo je druga ozljeda ligamenata u Alabinom slučaju ove sezone. Naime, 5. studenog u utakmici Lige prvaka protiv Rome Austrijanac je ozlijedio ligamente desnog koljena, zbog čega je izbivao sve do početka proljetnog dijela sezone u Bundesligi. Točnije izbivao je malo manje od tri mjeseca.

Bayern ove sezone ima velikih problema s ozljedama. Uz Alabu trenutno je ozlijeđen i Arjen Robben, a zbog ozljede su tijekom dosadašnjeg dijela sezone izbivali Franck Ribery, Philipp Lahm, Hölger Badstuber i Bastian Schweinsteiger, dok zbog ozljeda u ovoj sezoni još nisu zaigrali Javi Martinez, najskuplje Bayernovo pojačanje u klupskoj povijesti, te Thiago Alcantara.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider