Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Diktatura i igrač više

VIDEO Teške optužbe na račun Barce i UEFA-e: 'Ovo smrdi do neba'

Ostali su dugački "repovi" nakon prve utakmice Barcelone i Atletica u četvrtfinalu Lige prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Suci? Neću reći što doista mislim“, ljutito je izjavio trener Atletico Madrida Diego Simeone nakon poraza njegove momčadi (1:2) na Camp Nouu u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka s Barcelonom. U Atleticu kipte od bijesa i sami spomen na njemačkog suca Felixa Brycha koji je u prvom poluvremenu isključio strijelca prvog gola na utakmici Fernanda Torresa kod rezultata 1:0 za Atletico.

„Čini se da su suci gledali neku drugu utakmicu“, riga vatru Brazilac Filipe Luis i otvoreno optužuje Barcelona da je zaštićena i ima pomoć od strane sudaca.

Teške optužbe

„Znali smo da se lako može dogoditi da nam isključe igrača. Naravno da nas je to jako pogodilo. Krenuli smo dobro, imali vodstvo, a onda smo morali sat vremena igrati s igračem manje. Mi smo kažnjeni maksimalno rigorozno, a Barceloni su progledali kroz prste. Luis Suarez je morao biti isključen. Da Barca ispadne, dogodio bi se potres. To bi jako naštetilo UEFA-i“, cinično je prokomentirao brazilski branič.

Suarez je dvama golovima okrenuo utakmicu u korist Barcelone, a da je isključen nakon nasrtaja na Juanfrana, tko zna kako bi utakmica završila. Da je dobio barem žuti karton, bio bi isključen nakon što je udario Felipea Luisa u drugom dijelu. U svakom slučaju sigurno je da bi u tom slučaju Atletico imao puno veće izglede napustiti katalonsku prijestolnicu neporažen.

Oglasio se čak i Gil Marin, generalni direktor madridskog kluba, koji obično u medijima ne komentira zbivanja na travnjaku, a još manje suđenje. Kada se i odlučio nešto reći, vrlo je oprezan i za razliku od svojeg preminulog oca Jesusa, legendarnog predsjednika Atletica, bira riječi i pazi što govori. No, ovaj put se nije mogao suzdržati. Kako Marca piše, naznačio je kako se radi o uroti na široj razini.

'Barcelona je momčad koja igra protiv desetorice'

„Nogomet ne smije biti pod teškom diktaturom“, kazao je Marin s prilično jasnom aluzijom na što cilja.

Odmah nakon utakmice madridski mediji ponovno su otvorili priču o privilegiranosti Barcelone od strane UEFA-e.
„Barcelona je momčad koja igra protiv desetorice“, stoji u naslovu Marcina teksta koji govori o tome kako je katalonski klub otkada je Lige prvaka u čak 30 navrata imao igrača više na travnjaku u odnosu na svoje protivnike, što je naravno rekord Lige prvaka. Neka isključenja bila su opravdana, a neka su krajnje sumnjiva.

Možda i najkontroverznije isključenje dogodilo se u nokaut fazi natjecanja u sezoni 2010/2011., kada je „na pravdi Boga“ isključen napadač Arsenala Robin van Persie. Iste sezone u polufinalu je isključen stoper Reala Pepe, a sezone prije veznjak Intera Motta.

Zašto nije isključen Suarez?

Na društvenim mrežama oglasila se i bivša zvijezda Reala Guti s jasnom porukom.
„Ovo smrdi do neba“, u slobodnom prijevodu napisao je Guti pa se osvrnuo na nedavni „el clasico“:

„Ne mogu sa nama, i kada igramo s desetoricom, i kada nam ponište čisti gol, jer stiže goooooool od el comandanta! HALA Madrid!“

Iz Katalonije sarkastično uzvraćaju da se na suđenje mogu žaliti svi osim Madriđana i njihove nogometne perjanice Reala, dodajući da je njegova lista sudačkih „poguranaca“ kroz povijest nepregledna. Na tu temu nešto bi mogla reći i naša Rijeka. Katalonski mediji objašnjavaju kako su isključenja suparničkih igrača sasvim logična, jer Barcelona igra ofenzivno i stalno je pred golom suparnika, koji često ne biraju sredstva da zaustave Messija i društvo pa zato i skupljaju kartone.

To objašnjenje drži vodu, no postavlja se pitanje dvostrukih mjerila. Ako je Torres opravdano isključen, odnosno ako se sucu u tom slučaju ne može puno toga zamjeriti, što su zaključili i sudački eksperti Marce, zašto onda nije isključen Luis Suarez?

Isključeni igrači Barceloninih protivnika u Ligi prvaka u posljednjih deset sezona:

14/15. (1/8): Clichy. Rezultat: City 1 - Barcelona 2
13/14. (1/8): Zabaleta. Rezultat: Barcelona 2 - City 1
13/14. (1/8): Demichelis. Rezultat: City 0 - Barcelona 2
11/12. (1/2): Terry. Rezultat: Barcelona 2 - Chelsea 2
10/11. (1/2): Pepe. Rezultat: Real Madrid 0 - Barcelona 2
10/11. (1/8) Van Persie. Rezultat: Barcelona 3 - Arsenal 1
09/10. (1/2): Motta. Rezultat: Barcelona 1 - Inter 0
08/09. (1/8): Juninho. Rezultat: Barcelona 5 - Lyon 2
05/06. (1/8): Del Horno. Rezultat: Chelsea 1 - Barcelona 2

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider