Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnoge je iznenadio

Terim objasnio popis i otkrio zašto nema najboljeg turskog igrača

Turski izbornik Fatih Terim poprilično je iznenadio popisom igrača za kvalifikacijsku utakmicu za SP 2018. protiv Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fatih Terim nije zvao ni jednog igrača starijog od 30 godina, a pa tako protiv Hrvatske neće biti Barceloninog Arde Turana, a poziv nisu dobili ni Burak Yilmaz, Selcuk Inan, Gokhan Gonul, Hakan Balta i Caner Erkin.

Na prvi pogled se radi o smjeni generacija, međutim, nagađa se da su razlozi dublji i da vuku korijene s nedavnog Europskog prvenstva u Francuskoj. Ardu Turana su navijači tada žestoko kritizirali zbog loše igre, a turski mediji su pisali da su se Turan i Burak Yilmaz sukobili s izbornikom zbog premija.

''Turana nema zbog osobnih stvari, nije to pitanje principa. U reprezentaciji će igrati samo oni koji se uklapaju u grupu. Igrači kojih sada nema će se vratiti kada uvjeti budu drugačiji. A Ardi želim sve najbolje u Barceloni'', objasnio je Terim.

Hrvatska i Turska snage će odmjeriti 5. rujna u 20:45 na Maksimiru koji će biti prazan zbog kazne za poljudsku svastiku.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider