Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ne, to nije šala'

Talijanski mediji: Zašto UEFA nije prekinula utakmicu?

Na žestoku osudu talijanskih medija naišla je pojava kukastog križa na utakmici između Hrvatske i Italije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sredinom prvog poluvremena primijetili smo da je u pustoši splitskog stadiona nešto čudno, a onda smo shvatili o čemu se radi. Svastika je bila nacrtana i ne, to nije bila šala", piše Corrierre dello sport.

Ne jenjavaju reakcije: 'Abominacija i sramota u Hrvatskoj!'

Hrvatska sramota ekspresno obišla SVIJET: Svi su prenijeli svastiku s Poljuda!

Vrlo slično su pojavu kukastog križa popratili i ostali talijanski mediji...

"Zaposlenici su tijekom poluvremena pokušali izbrisati svastiku nasipajući zemlju na tom prostoru i zalijevajući travnjak, ali nije išlo", piše Gazzetta dello sport.

La Repubblica podsjeća na Livorno 2006., kada se na utakmici između Italije i Hrvatske također "pojavio" kukasti križ, ali tada nije bio nacrtan na travnjaku već su ga tijelima formirali hrvatski navijači.

"Novinarima, ali i gledateljima nije promaknula svastika na Poljudu, Intervencija je napravljena kako bi se sve sakrilo od kamera i ublažila sramota za hrvatski nogomet."

La Stampa donosi nešto širi osvrt na cijelu situaciju.

"Igranje nogometne utakmice sa svastikom na travnjaku. Da, i to se dogodilo, u Splitu. Nepoznati ekstremist ju je napravio s ciljem da je cijeli svijet vidi. Naime, u Hrvatskoj su navijači u borbi s Hrvatskim nogometnim savezom i spremni su im naštetiti trenutno, nasilno, rasistički, bez logike. U Splitu je cijeli događaj vidio i delegat UEFA-e koja će vrlo skoro otvoriti istragu, a Hrvatsku čeka vjerojatno još jedna teška kazna. Ostaje nejasno zašto nitko iz UEFA-e nije urgirao da se utakmica prekine sve dok se travnjak ne očisti od tog čina ludila."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider