Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon dugih pregovora

Veliki talent iz Bayerna odlučio: Igrat će za Hrvatsku!

Talentirani veznjak njemačkog velikana Bayerna Fabian Benko (18) odlučio je igrati za hrvatsku reprezentaciju, objavio je Hrvatski nogometni savez.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani veznjak njemačkog velikana Bayerna Fabian Benko (18) odlučio je igrati za hrvatsku reprezentaciju, objavio je Hrvatski nogometni savez (HNS).

Benko će se pridružit mladoj reprezentaciji Nenada Gračana koju u listopadu čeka ogled protiv Švedske u kojem Hrvatska traži pobjedu koja bi je odvela na Europsko prvenstvo koje se iduće godine održava u Poljskoj.

Benko je rođen u Njemačkoj 1998. godine, a sa sedam godina pridružio se Bayernu. Prošao je nogometnu akademiju bavarskog velikana, a ovoga ljeta upisao je i prvi službeni nastup za Bayern u pobjedi 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u njemačkom Kupu.

HNS je duže vremena u kontaktu s Benkom i njegovom obitelji, a razgovori su se intenzivirali još tijekom priprema za U-17 Svjetsko prvenstvo u Čileu, kao i pred nastup hrvatske U-19 reprezentacije na ljetos održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Na koncu su se Benko i njegova obitelj odlučili za hrvatsku vrstu, a mladi veznjak doći će na okupljanje U-21 reprezentacije pred nadolazeću utakmicu protiv Švedske 10. listopada i konkurirati za nastup.

"Ovo je veliki nogometni dobitak za Hrvatsku, ali i pokazatelj nogometne strateške snage HNS-a u međunarodnim okvirima", poručili su iz HNS-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider