Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
FIFA odobrila transfer

Poučak Olmo: Dinamo iz Rome doveo talentiranog kamerunskog napadača

Aktualni hrvatski prvak doveo je još jednog nogometaša iz uglednog europskog kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Daniel Tueto, punog imena Daniel Barel Tueto Fotso i službeno je postao novi igrač zagrebačkog Dinama.

Ovaj 17-godišnji Kamerunac u Dinamo je došao iz Rome odnosno iz juniorske momčadi talijanskog velikana.

Tueto je centralni napadač, a cijeli posao oko njegova dovođenja potrajao je neko vrijeme iz razloga jer je riječ o maloljetniku. Naime, Tueto je rođen u veljači 2003. i tek je nedavno proslavio 17. rođendan pa je posebnu dozvolu za ovaj transfer dati FIFA.

Kad je krovna svjetska nogometna organizacija dala zeleno svjetlo, odrađene su i sve druge formalnosti te je Tueto potpisao ugovor s Modrima.

Podsjeća na Olmov dolazak

Ovaj posao umnogome podsjeća na Dinamovo dovođenje Danija Olma iz Barcelonine omladinske škole. Perspektivni Španjolac napustio je redove španjolskog giganta i stigao u Maksimir kao 16-godišnjak da bi u dresu Dinamove druge, a zatim i prve momčadi izbrusio svoj talent, odigrao pregršt odličnih utakmica i na koncu ostvario unosni transfer u RB Leipzig.

U vezi Tueta dodajmo kako je on četvrti Kamerunac u povijesti Dinama. Prije njega za Modre su igrali Patrice Kwedi, Mathias Chago, a trenutno je u klubu Francois Moubandje, Kamerunac koji se opredijelio igrati za reprezentaciju Švicarske.

gol expired PSG ne odustaje, Manchester City podigao cijenu na 85 milijuna eura za svog asa divider

Gareth Bale, Karim Benzema i Luka Modrić (Foto: AFP) Barci i Realu gori pod petama: Zvijezde na crnoj listi, spremni na sve da ih skinu s grbače divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider