Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramota za Rodgersa i igrače

Navijači ogorčeni: Gerrard se nije smio oprostiti najvećim porazom karijere

Posljednji dan Premierlige trebao je biti poseban. Legendarni Gerrard odigrao je svoju posljednju utakmicu za klub s Anfielda i otišao kao jedan od najvećih veznjaka Engleske u povijesti, no njegov oproštaj poprilično je pokvaren…

Brendan Rodgers narednih dana neće mirno spavati, jer ono što je dozvolio protiv Stokea nije se smjelo dogoditi. Dopustio je da se najveći igrač Redsa u zadnjih 20-ak godina oprosti najvećim prvenstvenim porazom u karijeri. Naime, Liverpool nije ovako stradao gotovo 40 godina.

Još od 11. prosinca 1954. godine nitko nije toliko razbio Liverpool. Gerrard u svojoj 17-godišnjoj karijeri i čak 710 nastupa nije izgubio s više od četiri pogotka razlike, a onda je nastradao u zadnjem kolu zadnje utakmice za Redse s čak 6-1.

Koliku je to gorčinu izazvalo kod navijača govori i činjenica kako su već na poluvremenu, pri rezultatu 0-5, tražili ostavku Rodgersa. Ali nije samo problem u treneru, koji će sad ionako morati živjeti u neizvjesnosti hoće li i sljedeće godine sjediti na klupi, nego u pristupu cijele momčadi. U određenim trenucima je izgledalo kao da obrana Stokea više želi da Gerrard postigne pogodak nego njegovi suigrači. Karakter igrača Liverpoola time je dotakao samo dno.

Nije problem izgubiti, pa čak i s većom razlikom. No, primiti pet komada od Stokea već na poluvremenu i izgledati kao da je nebitno koliko će završiti, za svaku je osudu Gerrardovih suigrača. Oni su bili ti koji su morali radi svog kapetana dostojanstveno završiti sezonu. Ispratiti ga kako je to i zaslužio, a ne najvećim porazom u karijeri.

Razumljiv je gnjev navijača i prozivanje Rodgersa. Na kraju bi ga posljednja utakmica mogla 'stajati glave'. Po mnogima i hoće. Nakon turbulencija s potencijalnim odlaskom Sterlinga, vjerojatno je drugi na listi za odstrjel ako se pita pristalice Liverpoola. Zajedno s Balotellijem. Sa svetinjom se ne može zafrkavati, a oni su upravo to napravili. Doveli su klub do toga da postane predmet izrugivanja i omalovažavanja, a dugogodišnjeg kapetana ispratili na najgori mogući način.

Najbolje je još prošao Sterling, koji je zbog odbijanja razgovora oko produljenja ugovora ostao na klupi. Možda je i ranije vidio kamo sve to vodi pa je htio napustiti kaos, iako mu to nije opravdanje za način na koji se njegov menadžer ponašao proteklih dana, dok se on od toga nije ogradio.

Prizor kada je Gerrard u 70. minuti uspio svladati Begovića jedan je od veselijih trenutaka utakmice. Nažalost, moment kojeg će se nerado prisjećati. Posljednji je napustio teren pognute glave i razočaran svime onime što se dogodilo. I gromoglasna podrška koju je dobio s tribina pala je u drugi plan.

Gerrard to nije zaslužio. Klubu s Anfielda dao je više od cijele momčadi zajedno koja je istrčala protiv Stokea, jer njegovi suigrači pali su na jedinom testu na kojemu ove sezone nisu smjeli pasti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider