Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A sad 'el clasico'

Sve je lakše s Modrićem, ali Real bez 'pravog Ronalda' teško protiv Barce

„Modrić je odigrao kvalitetnu utakmicu“, s olakšanjem je prokomentirao Carlo Ancelotti nakon pobjede Real Madrida nad Levanteom od 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Modrić je bio starter prvi put nakon dugotrajnog izbivanja s travnjaka zbog ozljede. Igrao je duže nego što se očekivalo, izašao je tek u 78. minuti i zaradio ovacije Santiago Bernabeua. U Realu se lakše diše pred veliki derbi s Barcelonom. Iker Casillas je preselio na klupu, na golu je bio Keylor Navas, a osim Modrića u momčad se vratio i oporavljeni Sergio Ramos, koji je također odigrao dobru partiju. S njih dvojicom u sastavu Real je ipak neka druga momčad, sigurnija i čvršća u svakom slučaju.

„Modrić i Ramos su važni igrači, puno doprinose momčadi. Modrić s igrom, a Ramos s karakterom i osobnošću koju donosi momčadi. Na Camp Nou stižemo s velikim samopouzdanjem“, poručuje Ancelotti koji je tijekom utakmice mijenjao grimase, netipično za njega bio je neobično nervozan, što samo dokazuje pod kakvim je pritiskom Talijan. Navijači Reala su i ovaj put fućkali svima osim Modriću.

Baleu lakše kad igra Modrić

Ancelotti je pohvalio i Garetha Balea kojeg se kritiziralo da nedovoljno doprinosi momčadi. Velšanin je odgovorio na kritike dvama golovima, u Realu se nadaju je to naznaka kako je ušao u formu i da će pravo lice pokazati u „el clasicu“.

„Vidio sam da je motiviran, koncentriran, gladan igre i golova. Znali smo da jednostavno moramo pobijediti i provjeriti formu. Za 'el clasico' moramo imati sve snage na raspolaganju“, kazao je Ancelotti dodavši da je Baleu lakše igrati kada iza leđa ima igrača tipa Modrića.
Španjolski mediji ističu da je Modrić dobrom partijom vratio optimizam kod trenera i cijele momčadi Reala. Sa zebnjom se iščekivalo kako će Modrić fizički izdržati sve napore. Hrvatski veznjak dobro se kretao po terenu, pretrčao je blizu osam kilometara, bilo ga je svugdje po terenu, a sudjelovao je i u akcijama kod oba gola. Kao i obično, bio je dosta točan u dodavanjima, od 87 pokušaja 79 puta mu je pas prošao do odredišta.
„S Modrićem u momčadi raste i samopouzdanje u Realu“, ističe Marca.

Real treba 'pravog Ronalda' protiv Barcelone

Ancelotti ističe kako je zadovoljan i stoga jer je uspio odmoriti Tonija Kroosa, a Isco je izbjegao probleme s kartonima tako će Real u kompletnom sastavu na Barcelonu. Na Bernabeuu se nešto lakše diše, ali problemi nisu nestali. Realovu sliku pred „el clasico“ kvari ne baš bajna forma i sebično ponašanje Cristiana Ronalda. Ancelotti brani svoju najveću zvijezdu:
„Nije zabio gol, ali njegov doprinos bio je ključan kod oba gola.“
Ako znamo da je egoizam Ronaldova konstanta, ne treba previše čuditi što se nije spontano veselio pogotku Balea, već je negodovao što mu nisu upale škarice. Nije ni prvi a ni zadnji put. Bez obzira što Ancelotti brani Ronalda, jasno je da ne može biti miran.

Kako god okrenuli Ronaldo od početka godine nije ni blizu forme u jesenskom dijelu sezone, prosjek golova značajno mu je pao, što je i glavni razlog Portugalčeve nervoze. Treba li reći da Realu za dvoboj s Barcelonom treba 'pravi Ronaldo'. Jer, ako Portugalac podbaci, teško će Real do bod(ov)a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider