Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Debi protiv Reala?

Sve dogovoreno: Stipe Pletikosa potpisuje za Deportivo!

Bivši hrvatski reprezentativni vratar Stipe Pletikosa (36) potpisat će idući tjedan ugovor na šest mjeseci sa španjolskim nogometnim prvoligašem Deportivom iz La Corune uz mogućnost produljenja za dodatnih godinu dana ukoliko odigra dogovoreni broj utakmica, objavio je u subotu španjolski portal Riazor nadovezujući se na vijest radijske postaje Cope Deportivo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Stipe Pletikosa, koji će 8. siječnja napuniti 37 godina, na ljeto je napustio redove ruskog Rostova i od tada je bez kluba. Šestoplasirana momčad španjolskog prvenstva Deportivo našao je u njemu zamjenu za ozlijeđenog čuvara mreže Fabricia Agosta (27) koji će propustiti ostatak sezone zbog pucanja križnih ligamenata koljena.

Prvi vratar kluba sa sjevera Španjolske trenutačno je 33-godišnji Argentinac Germán Lux pa će se Pletikosa s njim i Španjolcem Manu Fernándezom (29) boriti za mjesto među vratnicama.

"Deportivo daje informacije samo oko potpuno zatvorenih informacija. Kada se realiziraju objavljujemo ih preko naših službenih kanala za komunikaciju: internetske stranice i društvenih mreža", rekao je Hini Gabriel Barrós, glasnogovornik Deportiva.

Klub još uvijek nije objavio informaciju.

Pletikosa, 1,93 metara visoki vratar, bez kluba je od srpnja, a prije toga je četiri sezone branio u ruskom Rostovu. Ranije je bio među vratnicama moskovskog Spartaka, Tottenhama, Šahtara i Hajduka. Prošli tjedan je hrvatskim medijima potvrdio pregovore s Deportivom.

On bi trebao biti sedmi Hrvat u Primeri gdje trenutno igraju Ivan Rakitić (Barcelona), Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Alen Halilović (Sporting), Duje Čop (Málaga) i Ivan Kelava (Granada).

Priliku za debi mogao bi dobiti već 30. prosinca kada Deportivo gostuje kod Getafea ili pak 3. siječnja, kada na Riazor stiže Villarreal. Ne bude li tada se našao na terenu, treća šansa bit će mu spektakularni sudar s Realom na Santiago Bernabeuu 9. siječnja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider