Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
a sad, poslastica

Superiorni Peruanci igrački razbili Paragvaj za novu broncu na Copi

Nogometaši Perua obranili su treće mjesto na ovogodišnjem izdanju Copa Americe koje se igra u Čileu, nakon što su s 2:0 savladali Paragvaj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Peru je prije četiri godine u Argentini osvojio brončanu medalju, nakon što je u polufinalu poražen od kasnijeg prvaka Urugvaja, te nakon što je u utakmici za treće mjesto slavio protiv Venezuele. Ovoga puta suparnik u utakmici za broncu bio je Paragvaj, finalist iz Argentine 2011. godine.

Peru je bio puno bolji na travnjaku, ali nije uspio slomiti suparnika u prvih 45 minuta. Manje od 180 sekundi bilo je potrebno u nastavku utakmice da Carrillo sjajnim udarcem iz pada sa 16 metara dovede Peru u zasluženo vodstvo.

Mogli su Peruanci prelomiti susret nakon toga, ali lopta jednostavno nije htjela u gol Paragvaja. No točku na i pobjedi stavio je Guerrero u pretposljednjoj minuti regularnog dijela utakmice, nakon sjajno odrađene kontre. Paragvaj se u potpunosti otvorio u tim trenucima i samo je bilo pitanje vremena kada će pasti pobjednički pogodak.

Šesta je to bronca za Peru u povijesti Copa Americe, a za zlato će se u noći sa subote na nedjelju boriti Argentina i domaćin Čile.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider