Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hoće li im to proći?

Sve zbog novca: Čudna ideja kluba koji još uvijek "šiša" Chelsea i City

Klubovi iz Premierlige "plivaju" u novcu, ali i vječno traže način za još veću zaradu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sunderland je došao na nevjerojatnu ideju preseljenja u - London.

Klub s krajnjeg sjeveroistoka Engleske, koji se od svibnja 2009. nalazi u stopostotnom vlasništvu američkog tajkuna irskog porijekla, Ellisa Shorta, i ove sezone kao i prethodnih nekoliko vodi grčevitu borbu za ostanak u Premierligi.

Trenutno su posljednji, s dva boda zaostatka za spasonosnim 17. mjestom koje drži aktualni prvak Leicester.

I dok će se menadžer David Moyes i igrači morati itekako potruditi kako bi izborili ostanak u elitnom rangu, uprava kluba radi dugoročne planove u sklopu kojih je i selidba u London.

Utakmice bi i dalje igrali u Sunderlandu, na Stadionu svjetla, ali bi preko tjedna igrači i stručni stožer trenirali u Londonu.

U upravi kluba smatraju kako bi s trajnim boravkom u britanskoj prijestolnici imali veće šanse privući strane investitore, ali i igračke zvijezde koje bi radije živjele u Londonu nego u Sunderlandu.

Neki kontakti su već uspostavljeni pa je tako najizglednija lokacija trening kamp Queens Park Rangersa koji se nalazi nedaleko zračne luke Heathrow.

Tako je funkcionirao Anži

Sličan primjer smo imali prije nekoliko godina s ruskim Anžijem. Kad je milijarder Sulejman Kerimov kupio ovaj klub iz Mahačkale, iz ruske republike Dagestan, doveo je, između ostalih, Samuela Eto'oa, Roberta Carlosa te Guusa Hiddinka kao trenera, ali su svi oni živjeli i trenirali u jednom selu pored Moskve te na domaće utakmice u Mahačkalu odlazili zrakoplovom (razlog je bila nestabilna politička situacija u tom dijelu Rusije).

Kod Engleza, nacije koja do nogometne tradicije drži više nego itko drugi na svijetu, ovo što bi Sunderland mogao napraviti neće proći bez negodovanja njegovih navijača i posprdnih komentara svih ostalih.

Sunderland je klub goleme tradicije, osnovan prije 138 godina, koji je šest puta bio prvak Engleske. Doduše, posljednji put se to dogodilo davne 1936. godine, ali su sa tih šest titula i dalje ispred novonastalih velikana Chelsea (pet naslova) i Manchester Citya (četiri).

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider