Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kovač ima plan

Šukerova posla: Hoće li se utakmica s Argentinom pretvoriti u sramotu?

Nakon što smo vidjeli popis argentinske reprezentacije, dogovorena utakmica s Argentinom čini se sve besmislenija.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska će 12. studenog u Londonu odigrati prijateljsku utakmicu s Argentinom. Dogovorio je taj, prvenstveno posao predsjednik HNS-a Davor Šuker bez da je obavijestio izbornika Niku Kovača. Nije to znao ni direktor reprezentacije Damir Vrbanović pa se malo osramotio u medijima jer je tvrdio kako to nije istina, a u isto vrijeme je savez putem Twittera potvrdio utakmicu.

Hrvatsku čeka turbo Argentina: Messi predvodi čudesni popis

Za taj je termin bila dogovorena utakmica s SAD-om koja se promovirala kao 'velika' i značajna za naš nogomet jer smo upravo s Amerikancima odigrali prvu utakmicu 1990. godine. A onda su im naši poručili kako to ipak nije tako.

Kovač odgovara s rezervnom postavom

Niko Kovač nije htio nikakvu prijateljsku utakmicu pet dana prije važnog okršaja s Italijom u Milanu. Bila je to idealna situacija nakon važnih pobjeda i brojnih pohvala za njega i ekipu. Izbornik bi bez te utakmice imao cijeli tjedan igrače na raspolaganju samo za treninge i uvježbavanja za Talijane. Ovako će igrači morati dan i pol potrošiti na tu bespotrebnu utakmicu.

Ipak, Kovač ima druge planove. U London će protiv Argentine poslati drugu momčad. Bit će tu dosta debitanata iz HNL-a, a prvih 11 će se ostati pripremati za Talijane. E sad, ne bi to bilo ništa čudno da je protivnik Amerika, koju još uvijek nepotrebno podcjenjujemo, čak i ovom prilikom, ali Argentina na stadion West Hama stiže u najjačem sastavu!

Messi i Di Maria na Leškovića i Roga

I tako Modrića, Rakitića, Mandžukića, Srnu, Olića, Perišića, Kovačića, Ćorluku i ostale nećemo gledati na Bolleyn Groundu. Messiju, Di Mariji, Tevezu, Agueru, Higuainu, Pastoreu, Mascheranu, Lameli suprotstavit će se Pašalić, Jajalo, Rog, Lešković, Čop, Vrsaljko, Halilović i ostali. Svaka čast tim momcima, ali shvaćate li nelogičnost cijelog ovog posla Davora Šukera?

Kada igrate protiv ovakvih zvijezda želite spektakl, a mogla bi se dogoditi sramota. Ne mislimo prvenstveno na rezultatsku nego da ponajboljim nogometašima svijeta šaljemo drugu momčad. Neće se to svidjeti ni Šukeru, ali sam je to 'skuhao'. Hoće li se Niko Kovač morati pokoriti i zbog cijele stvari žrtvovati 'projekt San Siro'. E to bi tek bio debakl HNS-a…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider