Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sportski spektakl

Šuker, turisti, trener i igrači Šahtera divili se atmosferi na Poljudu

Splitska publika još je jednom dokazala kakve navijače Hajduk ima.

Poljud je još jednom bio jako oružje Hajduka. Točnije, navijači koji su stvorili paklenu atmosferu u kojoj se gosti iz Kazahstana nisu snašli. Ključnu je ulogu odigrala Torcida, ne samo na utakmici 'olujom sa sjevera', već i danima uoči uzvrata protiv Šahtera.

Cijeli tjedan su pozivali ostale navijače na utakmicu, a večer prije Splitom je prošao karusel s brojnim automobilma. Tko još do tada nije znao da je utakmica, saznao je. A saznali su i brojni turisti koji se bili u posjeti Splitu. Oni su također bili dio atmosfere, jer su mnogi cijeli dan po gradu fotografirali navijačko zagrijavanje, a onda se i sami zaputili put Poljuda.

Na tribinama su se tako mogli čuti razni jezici, a mnogi su se čudili kad je 'krenulo'. Čudio se na kraju utakmice i gostujući trener Viktor Kumikov koji je rekao kako je utakmicu presudila i 'ova čudesna atmosfera'. Nikola Pokrivač je rekao kako je upozoravao svoje suigrače što ih čeka, ali 'očito me nisu ozbiljno shvatili'.

Na istočnoj tribini su ljudi sjedili po stepenicama čiji se redovi nisu niti vidjeli u TV prijenosu. Brojači pak pokazuju preko 23 tisuće gledatelja, ali lako se moglo vidjeti kako ih je bilo barem koja tisuća više. Očito su navijači Bijelih opet nekako našli način da zaobiđu 'službeno ulaženje'.

Skandiralo se jučer Hrvoju Malešu, trudi se Torcida da se ne zaboravi njegova žrtva u raskrinkavanju tzv. sudačke mafije. Nažalost, opet se vrijeđalo i Hrvatski nogometni savez kojeg je u loži iznenađujuće predstavljao sam predsjednik Davor Šuker. Nije to bilo lijepo, ali takav stav navijača nije stigao sam od sebe. No, Šuker je također uživao i fotografirao atmosferu na sjevernoj tribini.

Bio je na tribinama i izbornik Niko Kovač, te mnogi uglednici iz politike koji su na godišnjem odmoru posjetili ovaj sportski spektakl koji je protekao bez incidenata i pretjerane pirotehnike.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider