Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Možemo skinuti kapu"

Šuker se naklonio Mandžukiću: "On je velikan, njegova igra nikad nisu bili samo golovi"

Nakon 89 nastupa i 33 pogotka Mario Mandžukić se oprostio od igranja za reprezentaciju Hrvatske.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker odao je priznanje Mariju Mandžukiću za veliki doprinos hrvatskoj reprezentaciji tijekom 11-godišnje karijere u redovima Vatrenih nakon što je napadač Juventusa objavio kako je završio reprezentativnu karijeru.

"Znam koliko je svakom igraču teško reći zbogom reprezentaciji, kao što je i nama teško prihvatiti svaki odlazak. No, trebamo razumjeti i poštovati takve odluke, posebno uzimajući u obzir fenomenalan uspjeh reprezentacije u Rusiji. Mariju možemo samo skinuti kapu za sve što je dao reprezentaciji u ovih 11 godina, a posebno za doprinos tom povijesnom srebru", izjavio je predsjednik HNS-a i dodao:

"Iako je reprezentativnu karijeru završio kao drugi najbolji strijelac Hrvatske, Marijeva igra nikada nisu bili samo golovi. Pamtit ćemo njegovu borbenost, požrtvovnost i odlučnost s kojom je igrao i uvijek davao sve od sebe, kao što i priliči kada predstavljate svoju zemlju. Sve to čini ga istinskim velikanom hrvatske reprezentacije. U ime nogometne obitelji zahvaljujem mu na svemu što je dao Hrvatskoj i želim sve najbolje u nastavku klupske karijere."

Mario Mandžukić (32) je drugi najbolji strijelac u povijesti hrvatske nogometne reprezentacije, za koju je debitirao u studenome 2007. U 11 godina skupio je 89 nastupa i zabio je 33 pogotka. Više golova od njega zabio je samo Davor Šuker (45 pogodaka). U hrvatskom dresu igrao je na Euru 2012., SP 2014., Euru 2016. te na nedavno završenom SP u Rusiji, gdje je sa Vatrenima osvojio srebro.

Na SP u Rusiji postigao je tri pogotka, sve u nokaut fazi, a posebno ćemo pamtiti pobjednički gol u produžetku polufinalne utakmice protiv Engleske. I u finalu SP-a je bio strijelac, a sada se pokazalo da mu je to bio posljednji nastup u hrvatskom dresu.

Prije četiri dana od hrvatske reprezentacije se oprostio Vedran Ćorluka (32), koji je skupio 103 nastupa za Vatrene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider