Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Poznajem ih, nažalost'

Šuker priznao da poznaje Šapinu i Cvrtka, ali i da je častan čovjek

Povodom medijskih napisa o povezanosti sa Antom Šapinom i Marijom Cvrtkom, koji su optuženi za namještanje utakmica, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker u utorak je priopćio kako nikada u životu nije bio uključen u bilo kakvu aktivnost koja je za cilj imala dogovaranje ishoda nogometne utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Prošloga tjedna objavljeni su članci u nekim medijima na temu mog potencijalnog odnosa sa Antom Šapinom i Marijom Cvrtkom. Prvo, želim naglasiti kako sam čovjek iz nogometa i kako sam posvetio svoj život sportu kojeg volim. Imao sam priliku predstavljati nekoliko velikih klubova u nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Povrh toga, imao sam čast braniti boje svoje zemlje u 69 utakmica. Kroz sve to bio sam u prilici upoznati i pozdraviti tisuće osoba povezanih sa sportom. Nažalost, u toj širokoj skupini su i oba navedena Hrvata optužena za namještanje utakmica. U svakom slučaju, mogu jasno potvrditi kako nikada u životu nisam bio uključen u bilo kakvu aktivnost koja za cilj ima dogovaranje ili utjecanje na ishod nogometne utakmice", navodi se u priopćenju Davora Šukera.

Šuker napominje kako su on i Hrvatski nogometni savez potpuno predani borbi protiv namještanje utakmica.

"Mogu potvrditi kako smo Hrvatski nogometni savez i ja potpuno predani borbi protiv te strašne bolesti kakva je namještanje utakmica. Također, želim ovom prilikom istaknuti da nikada nisam bio ispitivan od strane bilo kojeg ovlaštenog tijela u vezi s navodnim odnosom sa Antom Šapinom i Marijom Cvrtkom. Dobro je poznato da je ured bochumskog javnog tužiteljstva više od sedam godina vodio, i još uvijek vodi, borbu protiv namještanja nogometnih utakmica. Mogu potvrditi da me to tijelo nikada nije ispitivalo o bilo kakvim potencijalnim implikacijama koje bi me povezale s takvim aktivnostima, iz jednostavnoga razloga što nikada nisam igrao ili djelovao protiv svojih čvrstih fair-play načela i ljubavi prema integritetu sporta", ističe Šuker.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider