Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skupština HNS-a

Platinija zbog korupcije izbacili iz nogometa, ali Šuker ga i dalje podržava

Održana je redovna sjednica Skupštine Hrvatskog nogometnog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dok je prvi dopredsjednik i stvarni gazda hrvatskog nogometa Zdravko Mamić netom izašao iz zatvora u Remetincu nakon uplaćene jamčevine, HNS je održao skupštinu na kojoj ovaj nije smio biti. Ova je skupština jedna od mirnijih u posljednje vrijeme, a njom je ravnao predsjednik Davor Šuker koji je javno podržao zbog korupcije iz nogometa izbačenog dojučerašnjeg čelnika UEFA-e Michela Platinija.

"Mi smo dali maksimalnu potporu Michelu Platini, svi znamo što radi etička komisija. Ne želim omalovažati nikoga, ali vjerujem da će Sportski sud suditi pravedno i omogućiti mu da očisti svoje lice. Osobno mu dajem maksimalnu potporu. Što se tiče optužbi na račun dopredsjkednika saveza Zdravka Mamića I tu je moj stav nepromijenjen, a on je da nitko nije kriv dok mu se ne dokaže krivica'', rekao je Šuker.

Skupština je prihvatila odluku o brisanju iz članstva Udruge profesionalnih klubova Prva HNL nakon čega je prihvaćen i prijedlog Programa rada Saveza u 2016. godini. Usvojen je potom i prijedlog financijskog plana Saveza u 2016. Naravno, sve odluke donesene su – jednoglasno.

Predsjednik Šuker istaknuo je kako je u 2016. godini predviđena izgradnja centra u Sveticama od sredstava Uefe, ali i HNS-a stoga će u 2016. velik dio prihoda biti utrošen u taj projekt.

Kad najveći problem istaknuti su huligani usprkos razbijanju sumnjivih nogometnih močvara od globalne do lokalne razine.

''A reprezentacija imala je mnogo problema tijekom godine, sjetimo se prekida u susretu Italije i Hrvatske pa potom i susreta Hrvatske i Italije u Splitu bez gledatelja, svastike, pa Hrvatske i Bugarske ponovno bez gledatelja, no unatoč svim tim problemima naš je primarni cilj ispunjen, a to je plasman na EP i zbog toga budimo ponosni. Želimo biti još jači iduće godine i želim svu sreću izborniku Čačiću, cijeloj reprezentaciji, stručnom stožeru i svima koji rade, a koji nisu u prvom planu. Hvala vam i budimo ponosni'', rekao je Šuker.

Na samome kraju Skupštine  Šuker predao je priznanje i prigodne poklone velikom nogometašu i nogometnom djelatniku Martinu Novoselcu koji je ostavio značajan trag i u radu s mlađim uzrastima u Hrvatskom nogometnom savezu, a krajem 2015. godine odlazi u zasluženu mirovinu.

Dogovorena je i nova prijateljska utakmica reprezentacije. U Osijek 22. ožujka stiže – Izrael.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider