Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
komentar ivice mede

Šuker nema petlju najaviti ostavku: A tko je postavio Štimca i Kovača?

Izbornici odgovaraju za rezultat reprezentacije, a što je s onima koji biraju i postavljaju izbornike?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako se Hrvatska kojim slučajem ne plasira na Euro, Davor Šuker očito neće podnijeti ostavku na mjesto predsjednika HNS-a. Šuker je na izravno pitanje na press-konferenciji u sjedištu HNS-a odgovorio kako je odgovoran svojoj Skupštini i svojem izbornom tijelu. Znači sve je jasno, što god se dogodilo, Šuker ne namjerava sam odstupiti, ali zato spremno smjenjuje izbornike. On ih je kao predsjednik Saveza postavio pa ih logično može i smijeniti.

Šuker želi izbornika Hrvata: 'Kovač je razočaran, ali je prihvatio odluku'

Niko Kovač obratio se javnosti otvorenim pismom

Ako izbornik odgovara za rezultate reprezentacije, tko bi trebao odgovarati za postavljenje izbornika? Tko drugi nego predsjednik?

Ako se Igor Štimac i Niko Kovač nisu pokazali dobrim rješenjima, a nisu, to je očito, nije li logično postaviti pitanje tko ih je izabrao? Tko je zaboga odlučio postaviti trenere početnike na možda najzahtjevniju i najdelikatniju funkciju u Hrvata? Taj koji ih je postavio valjda bi trebao i odgovarati za njihove neuspjehe?

Tako je ili bi tako trebalo biti u normalnoj demokratskoj zemlji. Može se Šuker vaditi da ne odlučuje samo on, da sve odluke moraju proći kroz Izvršni odbor, ali on je predsjednik Saveza i kao takav prvi odgovara. Ne kažemo da članove Izvršnog odbora treba amnestirati od odgovornosti, ali predsjednik je prvi na udaru.

Ako će Šuker reći da su mu oni nametnuti, a sigurno neće, jer nije glup, tim gore po njega, onda je klaun, marioneta, a ne predsjednik. Ne znamo čija je ideja bila Štimac, ali Kovač zacijelo jest. Prisjetimo se samo Šukerovih besjeda nakon smjene Štimca.

Hrvatska će se na kraju na kraju ipak plasirati na Euro, to je prilično vjerojatno, no Šuker ipak nema petlju barem deklarativno najaviti ostavku ako Hrvatska ne ode na Euro. Znači li to da se ipak pribojava da bi se moglo dogoditi najgore, da više baš i ne vjeruje Modriću, Rakitiću i društvu? Ne otići na Euro kada će na njemu nastupiti gotovo pola europskih reprezentacija, kada je Hrvatska u skupini s reprezentacijama koje su, osim Italije, za klasu ili dvije slabije, kada se još može izvući kroz dodatne kvalifikacije, bilo bi doista pravo umijeće, neuspjeh epskih razmjera.

U tom slučaju najmanje što bi vrhuška HNS-a mogla i trebala napraviti jest staviti mandat na raspolaganje. Šuker prvi među njima.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider