Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
skupština HNS-a

VIDEO Šuker nahvalio HNS, Mamić pozvao na zajedništvo

Održana je Skupština Hrvatskog nogometnog saveza nakon koje se medijima obratio predsjednik Davor Šuker.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na Skupštini je usvojeni su Status HNS-a, Disciplinski pravilnik HNS-a, završni financijski račun za 2014. godinu, plan prihoda i rashoda za 2015. godinu, izvješće revizora te Izvješće o radu Izvršnog odbora i drugih tijela u 2014. godini, javlja službena stranica saveza.

Prihodi su iznosili 164.743.167,57 kuna, a rashodi 144.961.441,93 kuna, što iznosi razliku od 19.781.725,64 kuna. Održana je i minuta šutnje za preminule članove nogometne organizacije i branitelje.

"Iza nas je bogata godina za naše reprezentacije. Uspjesi naših reprezentacija posljedica su dobrog rada u klubovima i uspješnog vođenja reprezentacija. Hrvatska je i dalje prepoznatljiva nogometna sila. Radit ćemo maksimalno kako bi to ostala i u budućnosti usprkos svim izazovima", rekao je između ostalog Davor Šuker i dodao:

"Iza nas je i puno drugih projekata na koje možemo biti ponosni i ostvareni su dobri rezultati i u drugim djelatnostima. Financijsko poslovanje u 2014. godini bilo je vrlo uspješno, ostvaren je višak prihoda nad rashodima, što će omogućiti kvalitetno poslovanje Saveza i u 2015. godini."

"Hrvatski nogometni savez osigurao je gotovo 10 milijuna kuna pomoći područjima u Slavoniji. Dobili smo domaćinstvo Europskog prvenstva za igrače do 17 godina, ugostili sudionike 35. kongresa Udruženja europskih nogometnih trenera, HNS je nagradila i UEFA za rad na digitalnim platformama. Tehnički direktor Jozak obišao je sa svojim suradnicima županije, ponosan sam na skup na Plitvicama, pokrenuli smo projekt Moja tribina te poboljšali sustav djelovanja Skupštine."

"Hrvatski nogometni savez, županijski savezi, kao i klubovi moraju biti na najvišoj razini da bi se mogli ostvariti ciljevi i zadaci u 2015. godini", zaključio je Davor Šuker.

Povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk upozorio je na probleme, te na preporuke Stalnog odbora Vijeća Europe i nužnost suradnje s nacionalnim tijelima, s obzirom da su hrvatski klubovi i reprezentacija od 2008. do 2015. godine platili Uefi već 2.101.910 eura različitih kazni. Stoga se Hrvatski nogometni savez mora nastaviti boriti protiv svih oblika huliganizma i nasilja.

"UEFA je odredila nultu toleranciju prema svemu tome, a Hrvatska je dio Europske unije i moramo igrati po njihovim pravilima. Oko toga nema polemike. Postoje brojni spinovi, a disciplinski je pravilnik o sankcijama vrlo kratak i jasan, u tri rečenice", nadovezao se prvi dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Zdravko Mamić.

"Ne postoji niti jedno državno tijelo, ministarstvo ili udruga koje je napravilo desetinu onoga što je napravio Hrvatski nogometni savez, a pogledajte nevjerojatan nesrazmjer učinjenoga i onoga što se plasira u javnost. Nadam se da ćemo nogomet iskoristiti za zbližavanje građana iz svakog kuta Hrvatske, da zajedno dišemo. Nikada nam zajedništvo Hrvatske nije bilo potrebnije nego danas. Hrvatska nogometna organizacija ima 143.000 registriranih nogometaša, a 250.000 građana direktno u nogometnoj obitelji. 25 posto naše djece se bavi nogometom, na što možemo biti ponosni", naglasio je Mamić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider