Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Posebne čestitke Dinamu i Rijeci

Šuker: Liga 10 je donijela pomak, ovo je očigledan napredak našeg nogometa

Dinamo je pobjedom protiv Celtica okončao svoj nastup u skupini D Europske lige na trećem mjestu sa šest osvojenih bodova, dva manje od drugoplasiranog Celtica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka je, pak, do posljednjeg kola bila u igri za prolazak dalje, no u Sevilli je minimalno poražena od aktualnog pobjednika Europske lige te je natjecanje okončala sa sedam bodova, četiri manje od drugoplasirane Seville.

Nakon završetka europske avanture naših klubova, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker sa zadovoljstvom je pohvalio očigledan napredak hrvatskih predstavnika:

''Čestitam svim našim klubovima koji su ove sezone osvajali bodove za naš nogomet, za naš koeficijent, a posebno Dinamu i Rijeci koji su drugu godinu zaredom igrali Europsku ligu. To je pokazatelj jednog kontinuiteta, a činjenica da su Dinamo i Rijeka lani osvojili zajedno pet bodova, a ove godine 13, svjedoči o očiglednom napretku i razvoju domaćeg klupskog nogometa'', rekao je Davor Šuker.

Iza hrvatskih klubova je jedna od najuspješnijih godina u Europi, pa je Hrvatska trenutno u europskom Topu 10 po ovosezonskim rezultatima, a ukupno drži 17. mjesto, što je pomak od tri pozicije u odnosu na lanjsku sezonu.

Vrijedi istaknuti kako je najmanja zemlja ispred Hrvatske Švicarska s više od osam milijuna stanovnika, a da tek tri zemlje ispred Hrvatske (Turska, Rumunjska, Ukrajina) imaju niži ekonomski standard po glavi stanovnika.

''Liga 10 donijela je vidljiv i značajan pomak u kvaliteti domaćeg natjecanja, veća je koncentracija kvalitete, više je jačih utakmica i to se osjeti na rezultatima u Europi. Moramo dalje raditi u tom smjeru, vjerujem da ćemo uskoro i na proljeće gledati europski nogomet u Hrvatskoj. Uz bolju infrastrukturu i zdraviju atmosferu, izgledat će to još bolje, a ovi europski rezultati daju dobar poticaj za daljnji rad našim klubovima, trenerima i igračima'', dodao je predsjednik HNS-a. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider