Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
DETALJI IZ PROŠLOSTI

'Šuker je trebao prijeći u Crvenu zvezdu, Arkan je pucao na Maksimiru'

U intervjuu za srpski Nedeljnik bivši čelnik Crvene zvezde iznio je neke nepoznate detalje iz prošlosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vladimir Cvetković zajedno je s Draganom Džajićem drmao Crvenom zvezdom u najljepšem razdoblju beogradskog kluba, kada su postali prvacima Europe. No, u tom razdoblju dogodio se i poznati incident na nikad neodigranoj utakmici Dinama i Crvene zvezde 13. svibnja Maksimiru.

Veliki neredi, za koje mnogi pogrešno tvrde da su početak rata u Hrvatskoj iako su isti klubovi igrali normalno čak godinu dana kasnije u istom prvenstvu bivše države, tog su dana šokirali javnost. U Beogradu tvrde kako je sve bilo izrežirano u Zagrebu, dok su kod nas posve suprotne teorije o tom događaju. Sjećamo se divljanja Delija i tadašnje milicije koja je se obračunavala s BBB-ima i ostalim hrvatski navijačima.

''Činjenica je da je tada Arkan Zvezdu spasio linča. Oni su incident pripremili unaprijed. Džaja i ja smo bili zarobljeni u loži. Kiselinom su isjekli ogradu, nijedna vatrogasna kola na terenu nisu imala vodu. Rulja je krenula k svlačionicama. Onda je Arkan izvadio pištolj, ispalio metak uvis, okrenuo se prema policiji, gdje su većinom bili Srbi iz Like, i povikao: Za mnom! On je uplašio Dinamove navijače'', tvrdi Cvetković.

Bivši čelnik Zvezde otkrio je još nešto. Tvrdi da je Davor Šuker umalo umjesto u Dinamo, iz Osijeka 1989. godine prešao u njegov klub.

''Za Šukera znam da je bilo dogovoreno. Njemu je Ljupko (Petrović op.a.a) bio trener u Osijeku. Sjećam se jednog detalja. Igrali smo s Hrvatima kad je na Marakani nestalo struje. Onda su Bokšić, a čini mi se da je bio i Bilić, došli kod mene u kancelariju i Bokšić je rekao - da se sve ovo nije dogodilo, svi bismo bili u ovom klubu.''
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider