Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nada se izboru u IO Uefe

Šuker dobio podršku Nogometnog saveza Srbije

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker dobio je podršku Nogometnog saveza Srbije u kandidaturi za mjesto u Izvršnom odboru Europske nogometne federacije (UEFA).

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šuker je danas posjetio Sportski centar Nogometnog saveza Srbije u Staroj Pazovi gdje se sastao s tamošnjim predsjednikom Tomislavom Karadžićem. Razgovaralo se o Šukerovoj kandidaturi, ali i o regionalnoj suradnji kao i o problemima s kojima se suočavaju nogometne organizacije u ovom dijelu Europe.

"I da Šuker nije stigao u ovu posjetu imao bi podršku našeg saveza. Naša dva saveza do sada su imala suradnju na visokom nivou, a očekujem da se tako i nastavi," kazao je Karadžić.

Predsjednik HNS-a je naglasio kako oba saveza imaju slične probleme od infrastrukture, lige, suđenja, do rasizma i ksenofobije.

"Nadam se da ću uspjeti u izborima za IO Uefe i na taj način biti u mogućnosti pomoći brojnim zemljama u regiji, s obzirom da nas muče gotovo isti problemi. Važno je riješiti pitanje infrastrukture, moramo i vratiti vjeru u nogomet," kazao je Šuker.

Predsjednik HNS-a se osvrnuo i na mogućnost pokretanja regionalnog nogometnog natjecanja koje bi se igralo u proljetnim terminima.

"Moramo vidjeti s prijedlozima, hoće li to biti turniri ili nešto drugo. Vidjet ćemo hoćemo li dobiti dozvolu Uefe. Treba vidjeti i koji bi to klubovi sudjelovali u takvom projektu," kazao je Šuker.

Izvršni odbor UEFA-e u siječnju je imenovao 12 kanidata za članove tog tijela od kojih će biti izabrano sedam. Među kandidatima su i Mađar Sándor Csányi, Portugalac Fernando Gomes, Norvežanin Yngve Hallen, Velšanin Trefor Lloyd Hughes, Škot Campbell Ogilvie, Islanđanin Geir Thorsteinsson, Turčin Servet Yardimci...

Izbori su zakazani za 24. ožujka u Beču, a članovi IO UEFA će se birati na razdoblje od četiri godine.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider