Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kantrida rasprodana

Sudar na terenu i tribinama: Nabujala Rijeka čeka desetkovani Hajduk

Od 21:00 na Kantridi se igra najzanimljivija utakmica dosadašnjeg dijela sezone HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rijeka - Hajduk, dvoboj je koji u sklopu drugog kola HNL-a počinje u 21:00.

Od inauguracijske sezone HNL-a pa dosad Hajduk je puno uspješniji (u 61 utakmici u HNL-u Splićani su slavili 29 puta, u 16 navrata nije bilo pobjednika, a Riječani imaju 16 pobjeda). I gol razlika u HNL-u (92:68) i ukupni skor uključujući jugoslavenska prvenstva i kupove je na Hajdukovoj strani (55 pobjeda, 46 remija, 32 poraza), ali nije ono što je puno važnije - trenutna forma.

Riječani su u novu sezonu na krilima lanjske euforije, s još boljim rezultatima. U četiri utakmice upisali su četiri pobjede, osvojili su Superkup i favoriti su uoči večerašnjeg okršaja na Kantridi.

Hajduk nema financijsku moć poput Rijeke, a to što ima nemjerljivo veći broj trofeja i puno veću navijačku vojsku malo znači uoči važnog prvenstvenog sudara.

I Matjaž Kek i Igor Tudor (koji zbog kazne iz prošle sezone večeras neće smjeti biti na klupi) imali su dosta problema sa slaganjem sastava. Uz neke ranije ozljede europski ritam utakmica četvrtak-nedjelja donio je nove glavobolje trenerima, naročito Tudoru koji nema tako širok kadar poput svog kolege iz Rijeke.

Rijeka će tako nastupiti bez ranije ozlijeđenih Maleša i Močinića, dok je u Hajduku brojka ozlijeđenih igrača puno veća (nema Jôa, Maglice, Abdukholikova, Sušića i Vršajevića).

Uzbudljivo će biti i na tribinama, sve su ulaznice za ovaj ogled rasprodane. Armada će biti veliki vjetar u leđa domaćoj momčadi, ali niti Hajduk neće biti bez podrške, premda su iz Rijeke maksimalno smanjili broj ulaznica namijenjenih gostujućim navijačima (Torcida ih je dobila svega 550).

Vjerojatni početni sastavi:

RIJEKA: Vargić, Tomečak, Samardžić, Lešković, Leovac, Brezovec, Jajalo, Jugović, Kramarić, Sharbini, Krstanović

HAJDUK: Stipica, Mikanović, Maloča, Milović, A. Milić, Anđelković, Bradarić, Caktaš, Kouassi, Gotal, Vlašić

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider