Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U lovu na velikane

Sudac ga bacio u drugi plan, ali Mandžukić zaslužuje veliki naklon: Bravo, majstore!

Hrvatski nogometni reprezentativac izazvao je šok i nevjericu kod igrača Reala.

Galerija Michael Oliver pokazuje žuti karton Mandžukiću (Foto: AFP) Mandžukić i Higuain (Foto: AFP) Mario Mandžukić (Foto: AFP) +2 Mario Mandžukić (Foto: AFP)

Mario Mandžukić zaledio je Santiago Bernabeu nakon 76 sekundi igre, a potom izazvao potpuni šok i nevjericu kod nogometaša Reala.

Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i društvo bili su zabezeknuti nakon što je Juventus poveo s 2:0 u Madridu i već nakon 45 minuta stigao nadomak anuliranja Realove prednosti.

Mandžukić je postao prvi igrač u povijesti koji je Realu na Santiago Bernabeuu u Ligi prvaka postigao dva pogotka u prvom poluvremenu.

Da sudac Michael Oliver nije dosudio sporni jedanaesterac za Real, otišlo bi se u produžetke, lako moguće i do penala. Ukratko, da je Juventus prošao, Mandžukić bi bio istinski heroj Stare dame.

Ovako, za utjehu mu ostaje da je stigao do brojke od 20 golova u Ligi prvaka. Time je trenutno 51. na vječnoj ljestvici strijelaca u Kupu/Ligi prvaka.

Jako su mu blizu Gerrard, Lampard, Figo, Crespo...

Jedan pogodak bježe mu, primjerice, Steven Gerrard i Luiz Adriano, suigrač Gonzalo Higuain je na 22, po 23 su postigli Frank Lampard i Jari Litmanen, a po 24, između ostalih, Paul Scholes i Luis Figo. Na brojci od 25 su Mario Jardel, Robin van Persie i Hernan Crespo, 26 ih je zabio Mario Gomez, a po 27 brazilski asevi Neymar i Rivaldo.

S izuzetkom Neymara koji je ipak znatno mlađi, svi su oni itekako dostižni Mandži. Jasno, ako odbije zov kineskih milijuna i odluči ostati u Juventusu i za sljedeću sezonu...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider