Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Izdržao 842 minute

Subašić ipak bez rekorda: Guingamp s igračem manje probio obranu Monaca

Vratar hrvatske nogometne reprezentacije i Monaca Danijel Subašić primio je gol u francuskom prvenstvu nakon 842 minute...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju 24. kola Le Championnata Monaco je poražen na gostovanju kod Guingampa 0-1, a pogodak odluke zabio je Dorian Leveque u 51. minuti utakmice. Domaćin je stigao do pobjede premda je od 22. minute igrao bez isključenog Mustaphe Dialla.

Bio je to prvi pogodak kojeg je hrvatski reprezentativni vratar Danijel Subašić primio u prvenstvu u posljednje 842 minute. Posljednji pogodak Subašić je primio 29. studenog prošle godine u porazu od Rennesa 0-2. Pogodak mu je zabio Finac Ola Toivonen u 19. minuti susreta. Nakon toga je hrvatski reprezentativac nanizao osam utakmica bez primljenog gola. Pogodak mu nisu zabili Lille, Nantes, Bordeaux, Metz, Marseille, Toulouse, Lens i Lyon sve do ogleda protiv Guingampa.

Francuski rekorder je Gaetan Huard koji je u sezoni 1992/93. na vratima Bordeauxa izdržao čak 1176 minuta bez primljenog pogotka.

Guingamp je današnjom pobjedom skočio na deseto mjesto francuskog prvenstva sa 32 boda, dok je Monaco ostao peti s 40 bodova. Na vrhu je Lyon s 49 bodova, drugi je Marseille s 48 bodova, dok je treći PSG s 47 bodova.

Večeras je na rasporedu derbi između Lyona i PSG-a.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider