Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Osvojio je - sve

'Stručnjak ispred svog vremena': Umro legendarni njemački trener

Jedan od najuspješnijih trenera u povijesti nogometa Nijemac Udo Lattek (80) preminuo je u Koelnu nakon što je godinama bolovao od Parkinsonove bolesti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Lattek je postao prvi trener koji je osvojio sva tri velika europska klupska naslova (Kup/Liga prvaka, Kup Uefa/Europska liga, Kup pobjednika kupova), a jedini je koji je to učinio s tri različite momčadi. Sva tri kupa osvojio je i Talijan Giovanni Trapattoni.

Udo Lattek je bio europski prvak na klupi Bayerna (1974), Kup Uefa je osvojio kao trener Borussie Mönchengladbach (1979), dok je s Barcelonom osvojio Kup pobjednika kupova (1982).

"Udo Lattek je najuspješniji trener u povijesti njemačkog nogometa. Bio je pravi gospodin i nogometna legenda", kazao je predsjednik Njemačkog nogometnog saveza Wolfgang Niersbach.

Osim što je osvojio sva tri euro-kupa, Lattek je rekordnih osam puta bio njemački prvak. Šest puta s Bayernom, a dva puta s Borussijom Monchengladbach. s Bayernom je osvojio i tri njemačka kupa, dok je s Barcelonom osvojio Kup Kralja i Liga kup. Trenirao je i Koln, Schalke te Borussiu Dortmund.

"Lattek je bio vrhunski stručnjak, uvijek ispred svoga vremena. Bio je svjetski priznati stručnjak. Izgubio sam velikog prijatelja", kazao je izvršni predsjednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. Nakon prekida trenerske karijere godinama je radio kao stručni komentator popularnog njemačkog nogometnog showa Doppelpass.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider