Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko umjesto njega?

Strpljenje isteklo: Liverpool smijenio Brendana Rodgersa!

Čelnici Redsa odluku su donijeli nakon remija s Evertonom u gradskom derbiju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brendan Rodgers više nije menadžer Liverpoola, objavio je slavni engleski klub na svojoj službenoj stranici.

VIDEO Merseyside derbi bez pobjednika: Lukaku poništio Ingsa

Sjeverni Irac klub napušta odmah nakon što mu je ugovor raskinut, a proces imenovanja novog menadžera je u tijeku, izvijestili su Englezi.

Liverpool je pod Rodgersovim vodstvom odigrao ukupno 166 utakmica u svim natjecanjima pri čemu je 85 puta slavio uz 39 remija i 42 poraza. Taj skor sam po sebi i nije loš, ali dojam je da je Rodgers često lutao u transferima i dovodio na Anfield igrače koji nisu dostojni onakvog Liverpoola kakvog navijači žele (borba za naslov prvaka). Nezadovoljstvo je nakon lošeg ulaska u ovu sezonu bilo sve veće i već, brojni navijači su digli glas protiv Rodgersa, a ove nedjelje stigao je palac dolje od strane uprave.

"Iskreno smo zahvalni Brendanu Rodgersu za značajan doprinos kojeg je napravio za naš klub, hvala mu na trudu i zalaganju. Svi od nas su iskusili neke divne trenutke s Brendanom kao menadžerom i uvjereni smo da je pred njim lijepa karijera. Iako je ovo bila teška odluka, vjerujemo da nam istodobno pruža priliku za uspjeh na terenu. Ambicija i pobjeda su ono što želimo dovesti u Liverpool i vjerujemo da nam ova promjena daje najbolju priliku da to napravimo", stoji u zajedničkoj izjavi koju potpisuju klupski čelnici John William Henry, Tom Werner i Mike Gordon.

Vidjet ćemo tko će biti novi menadžer Redsa. U posljednje vrijeme se kao glavni favorit za Rodgersova nasljednika spominjao Jürgen Klopp koji trenutno odmara nakon što je na proljeće napustio Borussiju Dortmund.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider