Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Nestvarne' brojke

Ronaldo je stroj za golove: Evo što je sve uspio sjajnim slobodnjakom

U jubilarnom nastupu za Kraljevski klub Portugalac je stigao do impresivnog ostvarenja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči utakmice prvog kola Lige prvaka između Reala i Sportinga predsjednik Kraljevskog kluba Florentino Perez uručio je Cristianu Ronaldu dres s brojem 350, povodom njegova 350. nastupa za Real Madrid.

Portugalac se pobrinuo da udari pečat takvom jubileju - u 86. minuti je iz slobodnog udarca sjajno naciljao i izjednačio rezultat, stigavši do nevjerojatnog dosega.

Bio je to Ronaldov 550. gol u karijeri, a ujedno je i preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca iz slobodnjaka u Ligi prvaka. Cristiano Ronaldo je na vrhu s 12 golova iz slobodnih udaraca, a slijede Alessandro Del Piero (11), Juninho Pernambucano (10), Rivaldo (8)...

Svojih 550 golova u službenim utakmicama (još 18 je postigao u prijateljskim dvobojima) Ronaldo je raspodijelio tako što je pet zabio za Sporting Lisabon, 118 za Manchester United, 366 za Real Madrid te 61 za portugalsku reprezentaciju.

Ronaldo je još uvijek ispred Lionela Messija po broju golova postignutih u Ligi prvaka (94:86) i europskim natjecanjima ukupno (96:89), ali tu njegovu prednost treba uzeti s rezervom jer Argentinac je dvije godine i četiri mjeseca mlađi i još je puno vremena pred njim.

Messiju bježi za 26 golova, ali daleko su Bican, Romario, Pele...

Što se tiče vječne ljestvice strijelaca otkako se igra nogomet, postoje razna tumačenja o tome tko je dao najviše golova. RSSSF - međunarodna organizacija posvećena prikupljanju statističkih podataka o nogometu tvrdi da je 27 nogometaša postiglo više od 500 pogodaka. Na istoj je vodeći Austrijanac Josef Bican (805) ispred brazilskih aseva Romarija (772) i Pelea (767) te Ferenca Puskasa (746), Gerda Muellera (735) i brojnih drugih.

Ronaldu su, kao i ostalima, uračunati golovi u prijateljskim utakmicama te se nalazi na devetom mjestu (568), njegov legendarni sunarodnjak Eusebio je 12. (552), a Lionel Messi 16. (542).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider