Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudesno postignuće

Stroj Lewandowski: Efikasniji od Ronalda i Messija, ali i od najvećeg iznenađenja sezone

Bayern u ovom kolu Bundeslige nije imao težak posao, lakoćom se obračunao s jednim od najlošijih sastava.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U utakmici protiv Fortune Düsseldorf novi značajan korak prema obrani naslova prvaka Njemačke napravili su nogometaši Bayerna.

Trijumfom su odmaknuli drugoplasiranoj Borussiji Dortmund na 10 bodova, a čak i ako Žuto-crni danas na gostovanju kod posljednjeplasiranog Paderborna uzmu sva tri boda, opet će ta razlika biti dovoljno velika da se u ovom trenutku vjerojatno nitko ne bi kladio na to da će Bavarci doživjeti neku potpunu propast u preostalih pet kola i ostati bez titule.

Zabio svim klubovima ove sezone u Bundesligi

Osim što su Bavarci lakoćom riješili goste iz Düsseldorfa, njihov napadač Robert Lewandowski došao je do impresivnog postignuća.

Zgoditkom kojeg je postigao u 43. minuti Poljak je kompletirao sve ovosezonske momčadi Bundeslige. Klub iz Düsseldorfa bio je jedini kojem nije postigao gol, ali u ovom kolu i njih je pridodao u svoju kolekciju, 17/17.

U drugom poluvremenu je Lewandowski još jednom poentirao i došao do brojke od 29 golova u 27 nastupa u Bundesligi (ima još i tri asistencije). Ukupna ovosezonska statistika mu je još impresivnija: u 37 utakmica zabio je 43 gola i upisao pet asistencija.

S dva subotnja pogotka Lewandowski se odvojio ispred sjajnog Cire Immobilea koji je ove sezone u dresu Lazija postigao 27 golova. Talijan je sve donedavno bio sam na vrhu ljestvice najboljih strijelaca kad su sve lige petice u pitanju, ali Poljak je sad i njega prestigao. Usporedbe radi, Cristiano Ronaldo je ove sezone za Juventus zabio 21 gol, a Lionel Messi za Barcelonu 19.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider