Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stvarno nečuveno

Strani mediji se raspisali o Srbiji: Ovo je za Guinnessovu knjigu rekorda!

U zadnjem kolu kvalifikacija za odlazak na Euro 2016. u Francusku, Portugal je pobijedio Srbiju usred Beograda s 2-1, ali utakmica će ostati upamćena po nesvakidašnjem događaju...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to utakmica koja nije odlučivala o ničijoj sudbini, a Portugal je pobjedom potvrdio ulogu favorita u skupini. Međutim, utakmica će ostati upamćena po stvarno neuobičajenom slučaju. Naime, Srbija je u toj utakmici imala čak četiri kapetana!

Da stvar bude zanimljivija, sve se dogodilo u samo osam minuta. Na početku utakmice kapetan je bio Aleksandar Kolarov koji je izašao iz igre u 77. minuti zbog isključenja. I tada je počelo. Kapetansku traku od njega je preuzeo Nemanja Matić koji je ubrzo zaradio direktni crveni karton, pa je onda traku preuzeo Zoran Tošić. No, nakon samo četiri minute isti igrač je zamijenjen te je u 85. minuti vrpcu morao predati Vladimiru Stojkoviću.

O tom podatku, koji bi mogao kandidirati za Guinnessovu knjigu rekorda, danas su se raspisali i strani mediji.

Podsjetimo, Srbiji je ovo bila posljednja utakmica u kvalifikacijama. Naši susjedi završili su na četvrtom mjestu i neće nastupiti na Europskom prvenstvu iduće godine. Portugal se, pak, plasirao u Francusku kao pobjednik skupine.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider