Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Smiješne teze o fešti

Što vam govore ovi podaci o katastrofalnoj gledanosti?

Nevjerojatne su brojke o posjeti utakmicama 16. kola HNL-a.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Hajduk odbio nastupiti u derbiju na Maksimiru jer se solidarizirao sa svojim navijačima zanimljivo je pogledati brojke o gledanosti na svim utakmicama, uključujući i neodigrani derbi.

Dinamo je priopćio kako je na Maksimir stiglo 3.524 gledatelja odnosno kako ih je toliko bilo na stadionu u trenutku kad je utakmica trebala započeti. Da se derbi odigrao i da su 2000 navijača Hajduka ušli na južnu tribinu svejedno bi to bila najlošija posjeta ikad u najvećoj utakmici hrvatskog sporta. Stoga su posebno licemjerne izjave koje su se mogle čuti u subotu poslijepodne, kada su plasirane teze o "upropaštenoj fešti nogometa".

Što se ostalih utakmica tiče, kolo je u petak otvoreno dvobojem Osijeka i Istre 1961 u Gradskom vrtu gdje je nazočilo, prema službenim podacima HNS-a, 1.200 gledatelja.

Utakmicu Zadar - Rijeka pratilo je 1.500 navijača, a dva nedjeljna ogleda nisu uspjela privući niti 1000 navijača (na Lokomotiva - Slaven Belupo bilo je 400, a na Split - Zagreb 800 gledatelja). Ukupno na svim utakmicama, uključujući neodigrani derbi, 6.424.

S druge strane, Hajdukove igrače u subotu navečer s krcatog poljudskog sjevera pozdravilo je 8.000 navijača. S izuzetkom Rijeke kad joj u goste dolaze Hajduk ili Dinamo, brojka je to o kojoj samo sanjati mogu svi ostali klubovi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider