Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalno van forme

Što se događa s Rooneyjem? Englezi izvukli 'ubitačan' podatak

I dok United koliko-toliko gura na (zasad) dva fronta, Wayne Rooney se ne može 'sastaviti s loptom'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wayne Rooney prolazi najteže razdoblje otkako je prije 11 godina stigao u Manchester United iz Evertona.

Crveni vragovi pod vodstvom Louisa van Gaala trenutno u Premierligi drže treću poziciju, na koju su skliznuli teškim nedjeljnim porazom (3:0) od Arsenala na Emiratesu. Bolji je to učinak od lanjskog u ovo vrijeme, ali ipak manji u odnosu na očekivanja za klub takvog renomea.

Pritom je u engleskim medijima glavna krivnja stavljena na napadački dio momčadi, a tu je glavni na udaru kapetan Rooney koji je u dosadašnjih sedam nastupa (jedno kolo je propustio zbog ozljede) zabio samo jedan pogodak i upisao jednu asistenciju - iznimno skromno za napadača koji zarađuje 300.000 funti tjedno (to je nešto više od 400.000 eura).

Taj jedan pogodak Rooney je zabio Sunderlandu, vjerojatno najlošijem sastavu Premierlige i jedinoj momčadi (uz Newcastle) koja u dosadašnjih osam rundi nije nikoga uspjela pobijediti. Očekivalo se da će Rooney proigrati nakon što je na Old Trafford stigao Anthony Martial jer ga je Louis van Gaal odlučio staviti na prirodnu poziciju povučenog napadača, ali brojke su zasad neumoljive. Rooney je na jednom, a francuski tinejdžer već je zabio tri gola i zasad se čini da bi mogao opravdati enormnu odštetu.

Bez pravog Rooneyja United se ne može nadati naslovu

Engleski mediji ne štede Rooneyja, a nestvarno djeluje podatak kojeg su izvukli poslije potopa na Emiratesu. Naime, Rooney je u zadnjih devet mjeseci postigao pet ligaških golova, jednako toliko napadač Bayerna Robert Lewandowski je zabio nedavno Wolfsburgu za devet minuta, a Sergio Aguero Newcastleu ove subote za 20 minuta.

Osim ovih usporedbi, kritike zasad ne idu u smjeru totalnog ruganja čemu znaju pribjegnuti engleski mediji, ali to je zasad isključivo zbog toga što Rooneyja pokrivaju suigrači - United u Premierligi za vodećim Cityjem zaostaje malena dva boda, a u Ligi prvaka je na polovičnom učinku zahvaljujući preokretu protiv Wolfsburga protekli tjedan (nakon poraza od PSV-a u Eindhovenu).

Hoće li Rooney proraditi, ključno je pitanje kad su u pitanju ambicije i želje crvenog dijela Manchestera da vrati titulu na Old Trafford.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider