Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hvala na svemu

Pletikosa prelomio: 'Protiv Reala igram svoju posljednju utakmicu'

Jedan od najboljih hrvatskih vratara u povijesti odlučio je reći dosta nogometu i okrenuti se drugim stvarima u životu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Legendarni hrvatski nogometni vratar Stipe Pletikosa (37) objavio je u razgovoru za Sportske novosti da će u subotu odigrati posljednje minute svoje profesionalne karijere.

"Subota će biti moj posljednji dan profesionalnog nogometaša! Gotovo je, prelomio sam ovih mjeseci i odlučio: prestajem igrati nogomet", rekao je vratar Deportiva za SN.

Pletikosa će tako, vrlo vjerojatno, stati na vrata protiv Real Madrida, momčadi koja se s Barcelonom bori za naslov prvaka i koja igra finale Lige prvaka. Trener bi to, ako ima imalo srca, trebao napraviti, a ne ostaviti hrvatskog vratara da mirovinu dočeka na klupi za pričuve.

Pletikosa je, podsjetimo, krajem 2015. godine stigao u La Corunu, nakon što je već bio spreman na oproštaj od nogometa, no dosada je odradio samo 90 minuta u utakmici protiv Athletic Bilbaa (1:4). Devet je utakmica proveo na klupi za pričuve, dok dok isto toliko nije ni konkurirao za momčad.

Pletikosa u mirovinu odlazi kao bivši vratar Hajduka, Šahtara iz Donjecka, moskovskog Spartaka, Tottenhama, Rostova i naposljetku Deportiva. Dugih 20 godina trajala je karijera Splićanina koji je prvih sedam godina iste protiveo u Hajduku.

Sa splitskim 'bilima' je svojio jedno prvenstvo (2001.) i dva Kupa (2000. i 2003.), a potom je sa Šahtarom uzeo prvenstvo (2005.), Kup (2004.) i Superkup (2005.).

Uslijedilo je devet godina bez trofeja, a onda je stigao posljednji naslov, ruski Kup s Rostovom.

Pletikosa je niz godina proveo i u hrvatskoj reprezentaciji za koju je od debija 1999. godine upisao 114 nastupa prije nego se 2014. umirovio.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider