Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
je li dovoljno?

Stigla kazna za Piqueov ispad: On se ispričao, ali on i Barca negiraju vrijeđanje

Gerard Pique propustit će sljedeće četiri utakmice Barcelone u prvenstvu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako se ispričao za svoj verbalni napad na pomoćnog suca u uzvratu Superkupa protiv Athletica, Gerard Pique negirao je optužbe koje je iznio glavni sudac u zapisniku utakmice. Stoper Barcelone tvrdi nije rekao pomoćniku uvredu na račun njegove majke ('serem se tvoju majku, kćer od kurve'), a klub je stao iz njega.

No, kazna je ipak stigla i to prilično velika. Četiri utakmice suspenzije bile su najrealnija opcija dok su čak 12 utakmica spominjali tek madridski sportski listovi Marca i As. Ipak, možemo reći i kako je disciplinski sudac bio milostiv prema Piqueu jer mu je dodijelio najmanju kaznu po članku 94. koji za vrijeđanje sudaca predviđa 4-12 utakmica.

Sada će biti zanimljivo vidjeti, ističu mediji iz Barcelone, hoće li se Disciplinska komisija španjolskog nogometnog saveza i ostatak sezone revno pridržavati ovakvih odluka. Znamo da se u Primeri itekako prigovara sucima, a u tim su prigovorima i česte uvrede.

Ovog vikenda starta nova sezona španjolskog prvenstva. Piquea neće biti na otvaranju protiv Athletica, ali ni u derbiju protiv madridskog Atletica.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider