Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Legendarni kapetan Redsa

Steven Gerrard ostvario veliki jubilej: Tek treći u povijesti Liverpoola

Legendarni kapetan Liverpoola Steven Gerrard (34) upisao je dvoboju protiv Boltona u FA kupu 700-ti nastup u dresu 'Redsa' postavši tek treći igrač u povijesti kluba koji je ušao u 'Klub 700'.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više nastupa od njega imaju tek Jamie Carragher (737) i Ian Callaghan (857).

Gerrard, koji je cijelu karijeru proveo na Anfieldu, na kraju ove sezone napušta Liverpool i nastavlja u američkom MLS prvoligašu Los Angeles Galaxyju.

"Gerrard je nevjerojatan igrač. Zaista je čudo. Cijelu karijeru je posvetio jednom klubu i to u današnje vrijeme kada je novac najvažniji," kazao je njegov bivši suigrač Danny Murphy.

Menadžer 'Redsa' Brendan Rodgers smatra kako će Gerrard nakon Carraghera i Callaghana biti i posljednji koji je upisao 700 nastupa u crvenom dresu.

"Teško mi je povjerovati kako bi netko u današnje doba toliko dugo ostao u jednom klubu. Steven je imao niz sjajnih ponuda, no cijeli je život podredio Liverpoolu. Nije to samo profesionalizam, to je prava ljubav," kazao je Rodgers.

Gerrard je prvu utakmicu u dresu Liverpoolu odigrao 29. studenog 1998. protiv Blackburna. Kao 18-godišnjak ušao je u igru u posljednjoj minuti umjesto Vegarda Heggema. Te sezone je upisao ukupno 13 nastupa. Jubilarni stoti nastup imao je 11. rujna 2001. u skupini Lige prvaka protiv Boaviste. Njegov jubilej je ostao u sjeni niza terorističkih napada na New York i Pentagon koji su se dogodili istog dana. Osam godina kasnije stigao je i do brojke od 500 nastupa i to ponovo protiv Blackburna.

Gerrard je u dresu Liverpoola osvojio deset trofeja. Vrhunac karijere doživio je osvojivši s Liverpoolom naslov europskog prvaka 2005. godine pobijedivši u finalu Milan nakon izvođenja jedanaesteraca i to nakon što je talijanski sastav vodio 3-0. Nažalost, nije dosanjao naslov engleskog prvaka. Tri puta su 'Redsi' bili drugi (2002, 2009, 2014), no nisu uspjeli osvojiti titulu koju čekaju od 1990.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider