Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uživaj majstore

Ikona Liverpoola objavila kraj: Gerrard odlazi u mirovinu

Cijelu karijeru ostao je vjeran voljenom klubu, sve do trenutka kad je shvatio da više ne može igrati na najvišoj razini pa se jednostavno maknuo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bivši kapetan Liverpoola i engleske nogometne reprezentacije Steven Gerrard objavio je u četvrtak da prekida igračku karijeru u 36. godini.

Gerrard je proveo 17 godina u Liverpoolu, 12 kao kapetan, i osvojio je sedam velikih trofeja uključujuči i naslov pobjednika Lige prvaka. Zadnjih 18 mjeseci igrao je za LA Galaxy.

"Mogu potvrditi medijska nagađanja da se povlačim iz profesionalnog igranja nogometa", kazao je Gerrard.

"Imao sam nevjerojatnu karijeru i zahvalan sam za svaki trenutak koji sam proveo u Liverpoolu, engleskoj reprezentaciji i LA Galaxyju", dodao je.

Gerrard je zabio 21 gol u 114 utakmica u dresu Gordog Albiona, više od njega nastupa za reprezetaciju imaju samo Peter Shilton, Wayne Rooney i David Beckham.

Igrao je na šest velikih turnira, kao kapetan je predvodio Englesku na Svjetskom prvenstvu 2010., na Euru 2012. i na SP-u 2014.

S Liverpoolom, za koji je odigrao 710 utakmica u kojima je zabio 186 golova, osvojio je i dva FA kupa, tri Liga kupa, Kup UEFA, UEFA Super Kup i Community Shield.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider