Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Reprezentativac Italije

Neobičan transfer: Pred njim su najbolje igračke godine, a iz Italije je otišao u – Kinu

Prije nekoliko godina, kad se pojavio na velikoj sceni, predviđali su mu grandioznu karijeru.

El Shaarawy otišao u Kinu (Foto: Twitter) (Foto: Platforma X)

U iščekivanju službenih potvrda onih najvećih transfera, stiže vijest o jednom odlasku iz Serie A u – Kinu.

Stephan El Shaarawy napustio je Romu i potpisao za klub Shanghai Greenland Shenhua. Rimljani će dobiti odštetu od 16 milijuna eura, a Shaarawy je potpisao trogodišnji ugovor i u tom će razdoblju zaraditi ukupno 40 milijuna eura.

Iz novčanog kuta, za njega je ovo ugovor života, ali iz sportske perspektive gledano, pomalo je čudno što se na vrhuncu karijere odlučio na odlazak u Kinu.

Jasno je da mu Roma više nije bila toliko primamljiva jer se nije uspjela plasirati u Ligu prvaka, ali malo tko je očekivao da će iz Rima u najmnogoljudniji kineski grad.

Talent koji nikad nije eksplodirao

El Shaarawy, koji je za reprezentaciju Italije upisao 23 nastupa, u listopadu će proslaviti 27. rođendan i on sad zapravo ulazi u najbolje godine karijere za jednog nogometaša. Kad ga je 2011. godine Milan kupio od Genoe, slovio je za jednog od najvećih talenata talijanskog nogometa, ali ni na San Siru, ni na kasnijim destinacijama (Monaco i Roma) nije do kraja realizirao svoj potencijal.

Kad odradi do kraja ovaj ugovor u Kini, imat će 30 godina i, tko zna, možda još jednu priliku u Serie A.

Dodajmo kako se Shanghai Greenland Shenhua nakon 16 odigranih kola kineskog prvenstva nalazi na 14. mjestu ljestvice, sa samo 18 postignutih i čak 29 primljenih pogodaka.

Prošloga tjedna klupu Shenhue napustio je španjolski trener Quique Sanchez Flores, a zamijenio ga je Korejac Choi Kang Hee.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider