Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dirljive scene

VIDEO Kao iz bajke: Pobijedio smrt, pa zabio prve pogotke u karijeri

Prije dva mjeseca mladi igrač njemačke krenuo je u borbu za život. Danas je heroj Twentea...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Filmska priča sa sretnim završetkom viđena je prošlog vikenda na travnjaku nizozemske Eredivisie. Mladi njemački branič Stefan Thesker (24) vratio se na travnjak nakon pobjede nad rakom i postigao je dva pogotka za uzimanje boda njegovog Twentea.

Prije malo više od dva mjeseca Theskeru je dijagnosticiran rak testisa, nakon čega je odmah podvrgnut operaciji. Oporavak je prošao bolje od očekivanog pa se igrač njemačkog Fürtha, na posudbi u Twenteu, ubrzo vratio na travnjak.

Trener Twentea uveo je Theskera na travnjak 20-ak minuta prije kraja, u trenucima kada je AZ Alkmaar vodio 1:0. Nijemac, koji do tog trenutka nije postigao nijedan pogodak u svojoj profesionalnoj karijeri, ubrzo zabija za 1:1, a potom i za 2:2 u 93. minuti utakmice.

Nakon utakmice igrači su s navijačima slavili bod, ali i Theskerov povratak nogometu. Uistinu dirljiva priča sa sretnim završetkom.

Podsjetimo i da je slična priča viđena i prije malo više od godine dana kada je igrač Newcastlea Jonas Gutierrez također pobijedio rak testisa, a onda postigao golčinu za pamćenje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider