Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
postoji 'caka'

Statistika ne laže: Barcelona bez Messija nema šanse za pobjedu?

Nakon što je u španjolskim medijima procurila informacija da će Lionel Messi propustiti španjolski 'el clasico' krenula su nagađanja kako će to utjecati na konačni ishod utakmice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kako prenosi katalonski 'Sport', argentinska zvijezda Lionel Messi neće biti spreman za 'El Clasico'. Veliki je to udarac za Barcelonu koja u najvažnijoj utakmici španjolskog prvenstva neće moći računati na najboljeg igrača.

Messija je od derbija Primere udaljio proces oporavka. Naime, program rehabilitacije kasni pa neće imati dovoljno vremena da zaliječi koljeno i pripremi se za tako veliku utakmicu koja je na rasporedu 21. studenog.

Iako je do utakmice ostalo još malo manje od tri tjedna, počele su se izvlačiti razno razne statistike, pa tako i one kako prolaze ogledi Real Madrida i Barcelone u situaciji kada Messi nije na travnjaku. To se, doduše, dogodilo samo dvaput i oba puta Barcelona nije uspjela slaviti. Obje su utakmice odigrane na Nou Campu, a rezultati su bili 1:1 i 0:1. Međutim, bilo je to u sezonama 2005/2006 i 2007/2008, a Barcelona tada nije 'rezervni' dvojac poput Luisa Suareza i Neymara.  

Argentinac je s druge pak strane nastupio u čak 18 'el clasica' i njegova prisutnost bila je i više nego krucijalna za Katalonce. Barca je upisala 10 pobjeda, tri remija i pet poraza s Messijem na travnjaku, a 'čarobnjak' iz Rosarija u tim je susretima postigao čak 14 pogodaka.

Barcelona i Real trenutno su izjednačeni na vrhu Primere i ponovno će voditi veliku bitku za naslov prvaka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider