Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pohvalio Vučevića

Hajduk startao s pripremama, Burić zadovoljan dolaskom Argentinca

Završio je zimski odmor za nogometaše i stručni stožer Hajduka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prozivka u Bijelom salonu označila je i službeni početak priprema nogometaša Hajduka za nastavak sezone. Netom poslije prozivke, a uoči prvog zajedničkog treninga u 2016., svi igrači i članovi stručnog stožera učlanili su se odnosno produžili svoje članstvo u Hajduku, želeći potaknuti što veći broj navijača da učine isto.

Hajdukovci nisu bili kompletni - Hrvoje Milić, Jefferson i Julian Velazquez su dobili produženi odmor te će se priključiti u srijedu, a u četvrtak bi prvi trening s momčadi trebao odraditi Nicolas Leandro Velez, 25-godišnji argentinski napadač doveden da popuni prazninu u napadu, zajedno s Ivanom Prskalom, povratnikom s posudbe iz Sesveta u kojima je bio najbolji strijelac Druge lige.

Navijače najviše zanima zdravstveno stanje Francka Ohandze, igrača koji donosi prevagu na terenu kad je zdrav. Međutim, Ohandza se ozlijedio u derbiju s Dinamom 19. rujna i otada nije zaigrao.

"Franck je još uvijek u fazi rehabilitacije, moramo pričekati signal liječnika kad može početi s naporima. Dosad smo bili strpljivi s njim, tako treba i dalje", kazao je trener Hajduka Damir Burić.

Komentiraju dolazak Argentinca Veleza, Burić je pohvalio sportskog direktora Gorana Vučevića.

"Jako dobro je Vučević odradio svoj posao, Velez je profil igrača koji nam treba i kojeg smo tražili. Pronaći tako kvalitetnog igrača u ovako kratkom periodu bilo je jako teško, ali uspjeli smo."

O ciljevima u nastavku sezone nešto rječitiji bio je predsjednik Marin Brbić.

"Nadamo se nešto drugačijem proljeću nego proteklih godina, kada je jesen uvijek bila bolja. Želimo ostati pri vrhu i svi u klubu priželjkujemo barem jedan trofej, to je normalno. Mi igrače ne možemo kupovati, možemo ih dovesti bez odštete i mislim da smo s Velezom napravili pravu stvar. Bilo bi dobro za naše financije da ostvarimo jedan dobar izlazni transfer iako je sada financijska situacija takva da i bez toga možemo mirno poslovati i živjeti."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider