Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

Stari plac Hajduku donosi bogatstvo - 200 milijuna eura!

Odlukom Županijskog suda u Splitu Hajduk je došao na korak do potvrde vlasništva nad Starim placem čime će vrtoglavo skočiti dionice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

'Di su lipi dani ta stara vrimena kad se tresla stara plinara,' stihovi su jedne od najpoznatijih hajdukovih navijačkih pjesama. Ta 'plinara' odnosno Stari plac trebao bi trenutačno uzdrmanom Hajduku osigurati blistavu financijsku budućnost . Naime, Županijski sud u Splitu odbacio je tužbu RK Nade i presudio da je Hajduk pravomoćni vlasnik Starog placa, odnosno zemljišta u samom centru grada koje vrijedi 200 milijuna eura.

>> Reja se otvorio: U Hajduku vlada totalni nered!

Još 1997. godine RK Nada je tužila Hajduk glede utvrđivanja prava vlasništva na 50 tisuća kvadratnih metara Starog placa. U prvostupanjskom postupku ragbijaši su dobili pozitivnu presudu, ali drugostupanjskom postupku na Županijskom sudu odbačena je njihova tužba i preinačena odluka kojom je Hajduk u tom predmetu ostao pravomoćni vlasnik Starog placa, pišu Sportske novosti.

Hajduk vodi još jedan spor po istoj osnovi utvrđivanja vlasništva s Baseball Klubom Nada koji je dobio parnicu na Županijskom i Općinskom sudu, ali Hajduk je predmet uputio na Vrhovni sud koji će sada imati i nove pravne argumente za raspravu. S obzirom da bejzbolaši traže samo zamjenski prostor na kojem bi nastavili svoje djelovanje vrlo izgledno je da će Hajduk taj problem riješiti nagodbom.

Pravni spor oko Starog placa traje već dugih 12 godina, a najviše problema do sada je stvarala tužba Grada Splita kontra Hajduka glede utvrđivanja korisnika zemljišta. No, taj predmet danas više gubi smisao jer Grad Split je većinski vlasnik Hajduka i jasno je da bi konačnim završetkom spora mogli profitirati svi dioničari i to čak do tri puta, a da ne govorimo koliko bi velika bila financijska injekcija koja bi 'Bilima' osigurala mirniju budućnost.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider